Biodiversity And Conservation MCQs

Biodiversity And Conservation MCQs

Let’s see some important Biodiversity And Conservation MCQs.

1. Because of deforestation, decreased transpiration leads to.

A. Less cloud formation
B. More cloud formation
C. More water storage
D. More oxygen
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

2. In 1991 HJP project started to protect the Palas valley which is.

A. Normal area
B. Most fertile area
C. Riches resources area
D. Richest area of biodiversity
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

3. List prepared by International Union for Conservation of Nature and Natural Resources for endangered species is classified as.

A. Brown List
B. White List
C. Red List
D. Black List
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

4. The Wood pulp is used to manufacture.

A. Furniture
B. Rubber
C. Paper
D. Plastic
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

5. The term used for species that are in danger of being extinct in the near future is.

A. Degradability
B. Extinct
C. Endangered
D. Global biodiversity
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

6. Which term is used for Cutting down of trees?

A. Forestation
B. Plantation
C. Deforestation
D. Biodiversity
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

7. Change in climate causes species difficulty in.

A. Adjustment
B. Migration
C. Extinction
D. Reproduction
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

8. Major causes of extinction of different species include.

A. Habitat loss and over-hunting
B. Climate change and pollution
C. Deforestation
D. All of the above
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

Topic Covered; Biodiversity And Conservation MCQs.

biology repeated mcqs pdf book download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]