Biology Latest MCQs

Biology Latest MCQs

Let’s see some important and most asked Biology Latest MCQs.

1. The animals that excrete uric acid are called …
A. Uricotelic
B. Excretotelic
C. Ammonotelic
D. Ureotelic

Answer - Click Here:
A

2. Which of the following is a micromolecule?
A. Hemoglobin
B. ATP
C. Polysaccharide
D. Protein

Answer - Click Here:
B

3. What are humming birds & bats called …
A. Endotherms
B. Poikilotherms
C. Heterotherms
D. Ectotherms

Answer - Click Here:
C

4. ________ is formed by groups of similar cells …
A. A tissue
B. A cell
C. An organ
D. An organism

Answer - Click Here:
A

5. Bats use ______ for evaporative cooling …
A. Sweat
B. Saliva
C. Urine
D. All of these

Answer - Click Here:
D

6. The animals coordinate through …
A. Endocrine system
B. Respiratory system
C. Nervous system
D. Both A & C

Answer - Click Here:
D

7. Which are the homeotherms from the following …
A. Fishes
B. Birds
C. Amphibians
D. Reptiles

Answer - Click Here:
B

8. What is a group of living organisms of the same species living in the same place at the same time called …
A. Ecosystem
B. Biome
C. Community
D. Population

Answer - Click Here:
D

9. Which muscle produces Creatinine …
A. Glucose
B. Creatine carbonate
C. Creatine
D. Glycogen

Answer - Click Here:
C

10. If different species of animals & plants live in the same habitat, what does it called …
A. Biome
B. Habitat
C. Population
D. Community

Answer - Click Here:
D

11. Consumption of moist foods lead to compensate the loss of _____.
A. Urea
B. Sweat
C. Urine
D. Water

Answer - Click Here:
D

12. The methodology of biological sciences based upon …
A. Philosophical ideas
B. Imaginations
C. Experimental inquiry
D. Esthetic preference

Answer - Click Here:
C

biology repeated mcqs pdf book download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]