MCQs Of Cell Biology

MCQs Of Cell Biology

1. Which will accumulaion happen Death or mental retardation takes place.

A. Meristemetic cells
B. Sensory cells
C. Somatic cells
D. Brain cells
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

2. Golgi apparatus is found virtually in all cells which are in nature.

A. Protozoan’s
B. Protoctists
C. Prokaryotic
D. Eukaryotic
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

3. The numbers of chrmosomes in a normal human being.

A. 46
B. 73
C. 43
D. 42
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

4. Cellulose, pectin, and hemicelluloses together make up to form a.

A. Middle wall
B. Secondary wall
C. Primary wall
D. Tertiary wall
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

5. The pigments containing bodies which are bounded by membrane are called.

A. Hemoglobin
B. Chlorophyll
C. Chloroplast
D. Plastids
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

6. Which is very important organelle. which is also called power house of cell is.

A. Nucleus
B. Mitochondria
C. Golgi complex
D. Cell membrane
E. None of the above

Answer - Click Here:
B

7. In word Lysosoma, ‘lyso’ means splitting and ‘soma’ means.

A. Body
B. Cell
C. Tissue
D. Organic
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

8. Ribosome are synthesized in part of cell called.

A. Golgi complex
B. Mitochondria
C. Nucleolus
D. Nucleus
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

9. Phagocytosed food is digested with help of enzymes which are present in.

A. Ribosome
B. Lysosomes
C. Mitochondria
D. Golgi complex
E. None of the above

Answer - Click Here:
B

10. A definite shape given to cell is by.

A. Cell membrane
B. Ribosome
C. Cell wall
D. Nucleus
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

11. Lysosomes which eat parts of their own cell in state of starvation are called.

A. Autophagosomes
B. Autophagocytosis
C. Auto retarded
D. Auto destruction
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

12. Fluid Mosaic Model favors that cell membrane contains proteins which are embedded in fashion of.

A. Zigzag
B. Criss-cross
C. Mosaic
D. Eplic
E. None of the above

Answer - Click Here:
C