Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

CANCER BIOLOGY MCQs

Table of Contents

CANCER BIOLOGY MCQs

1.  Carcinogens are caused by …

a) ionic radiation

b) tar in tobacco

c) naturally

d) none of these

Answer - Click Here:
B

2. In a community, a number of cells are regulated by…

a) no of divisions

b) no of deaths

c) rate of cell death and cell division

d) all of these

Answer - Click Here:
C

3. Tumours are classified by …

a)  damaged cell weight

b) tisssue or cell origin

c) ability to spread

d) none of these

Answer - Click Here:
B

4. Which enzymes convert pro carcinogens into ultimate carcinogens?

a) acetylases

b)  cytochrome P 650

c)  cytochrome P 450 enzyme system

d) hydrolases

Answer - Click Here:
C

5. Nociceptors are found in …

a) predominant in females

b) found throughout  in the body

c) brain

d) stomach

Answer - Click Here:
B

6. Which of the following are considered as cancer causing agents?

a) carcinogens

b) mutagens

c) onogens

d) topogens

Answer - Click Here:
A

7. Aflaxotin is a …

a) natural carcinogen

b) man-made carcinogen

c) synthesized carcinogens

d) none of these

Answer - Click Here:
A

8. Uncontrolled mitosis results into …

a) diabetes

b) TB

c) ulcer

d) cancer

Answer - Click Here:
D

9. TNM stands for …

a)  tumour,nerve,metastases

b) tumour,neuron,metastases

c) tumour,node,metastases

d) none of these

Answer - Click Here:
C

10. Chemicals detected in the blood are …

a) cancer agents

b) tumour markers

c) diabetes agents

d) none of these

Answer - Click Here:
B

11. EGF stands for 

a) epidermal growth factor

b) epidemene growth function

c) epidemic gender factor

d) none of these

Answer - Click Here:
A

12. Which of the following is the characteristic of malignant tumour?

a) Grows without need

b) develops a blood supply

c) undergoes metastasis

d) Cells divide an unlimited numbers of time

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *