Biology MCQ’s

Biology MCQ’s

Let’s see some important and most asked Biology MCQ’s.

1.The cutaneous plexus and the papillary plexus consist of
A. Specialized cells for cutaneous sensations.
B. A network of nerves to provide dermal sensation.
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
B

2. Why is iron uptake called active?
A. Ions move freely
B. Energy is expended
C. Ions are active
D. B and C

Answer - Click Here:
B

3. The Plants obtain their nitrogen from the soil in the …… form?
A. Nitric acid
B. Free nitrogen gas
C. Nitrates
D. Nitrogen oxide

Answer - Click Here:
C

4. Which one is a synthetic auxin?
A. IAA
B. NAB

C. IBA
D. GA

Answer - Click Here:
C

5. The transpiration is regulated by the movements of …
A. Subsidiary cells of the leaves
B. Mesophyll tissue cells
C. Guard cells of the stomata
D. Epidermal cells of the leaves

Answer - Click Here:
C

6. Hybridomas are the fusion product of …
A. abnormal antibody-producing cell with the myeloma
B. normal antibody-producing cell with the myeloma
C. sex cells with myeloma
D. All of the above

Answer - Click Here:
B

7. Transport of food in plants occurs through…..
A. Sieve elements
B. Tracheids
C. Transfusion tissue
D. B and C

Answer - Click Here:
A

8. Which Ig is produced in primary immune response?
A. IgG
B. IgE
C. IgM
D. IgA

Answer - Click Here:
C

9. The antibody-dependent cytotoxicity is seen in…..
A. Non-compatible blood transfusion
B. Local anaphylaxis
C. Generalized anaphylaxis
D. Immune complex reaction

Answer - Click Here:
A

10. Guard cells are helpful in…
A. Guttation
B. Protection against grazing
C. Fighting against infection
D. Transpiration

Answer - Click Here:
D
biology repeated mcqs pdf book download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]