Zoology Books Multiple Choice Questions

Zoology Books Multiple Choice Questions

1. _______ consists of a renal portal system:
A. Rabbit
B. Frog
C. Man
D. Horse

Answer - Click Here:
B

2. What is the science called that deals with the study of characters and distribution of race?
A. Sociology
B. Taxonomy
C. Ethnology
D. Anthropology

Answer - Click Here:
C

3. _______ get response from Tangoreceptors:
A. Touch
B. Chemicals
C. Smell
D. Heat

Answer - Click Here:
A

4. What is the study of birds called?
A. Malacology
B. Aves
C. Saurology
D. Ornithology

Answer - Click Here:
D

5. Where does the 3rd ventricle found?
A. Kidney of Frog
B. Heart of Frog
C. Brain of Rabbit
D. Heart of Rabbit

Answer - Click Here:
C

6. Which is the most recent branch of taxonomy?
A. Morphotaxonomy
B. Karyotaxonomy
C. Taxidermy
D. Cytotaxonomy

Answer - Click Here:
B

7. From __________ blood from glomerulus returns:
A. Efferent renal arteriole
B. Renal vein
C. Afferent renal arteriole
D. Both of these

Answer - Click Here:
A

8. When does cosmos or universe begin as a dense, red hot, gaseous cloud?
A. 11-12 million years ago
B. 9-10 million years ago
C. 3-4 billion years ago
D. 7-10 billion years ago

Answer - Click Here:
D

9. What are the morphological and physiological units of a mammalian kidney are?
A. Seminiferous tubules
B. Uriniferous tubules
C. Ureters
D. All of these

Answer - Click Here:
B

10. The term ‘Ylem’ is also used for:
A. Sun
B. Stars
C. Cosmos
D. Ocean

Answer - Click Here:
C

11. _________ secretes Oxytocin:
A. Thyroid
B. Ovaries
C. Adrenals
D. Pituitary

Answer - Click Here:
D

12. The theory regarding the solar system originated proposed by:
A. Kant-Laplace
B. Darwin
C. Larmarck
D. None of these

Answer - Click Here:
A

biology repeated mcqs pdf book download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]