Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Biology Multiple choice questions Important

Biology Multiple choice questions Important

1. The five vertebrae are present in which of the following region?

(a) Lumbar region

(b) Cervical region

(c) Trunk

(d) Coccyx

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

2. Which of the following is the scientific name of Allium cepa?

(a) Potato

(b) Tomato

(c) Amaltas

(d) Onion

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

3. Which of the following includes in Axial skeleton?

(a) Ribs & sternum

(b) Skull

(c) Vertebrae

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

4. Which of the following is the scientific name of Solanum tuberosum?

(a) Potato

(b) Tomato

(c) Onion

(d) Amaltas

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

5. What is the number of vertebral column consist of vertebrae?

(a) 55

(b) 44

(c) 33

(d) 22

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

6. Which of the following scientist proposed the Five Kingdom classification system?

(a) Robert Whittaker

(b) Lynn Margulis and Karlene Schwartz

(c) E-Chatton

(d) Carlous Linnaeus

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

7.Which of the following is not unguligrade?

(a) Horse

(b) Bear

(c) Goat

(d) Deer

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

8. Which of the following kingdom belongs Amoeba?

(a) Protista

(b) Monera

(c) Plantae

(d) Prokaryote

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

9. The movements in plants are called ?

(a) Tactic movements

(b) Paratonic Movements

(c) Autonomic Movements

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

10. What is the size of smallest virus?

(a) 30nm

(b) 10nm

(c) 40nm

(d) 20nm

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

11. The rickets is a disease in children with …..

(a) Hairlessness

(b) Deformed pelvis

(c) Bowed legs

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

12.What is the size of pox virus?

(a) 250nm

(b) 20nm

(c) 300nm

(d) 200nm

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

 

 

 

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *