Biology Multiple Choice Questions

Download This Tutorial in PDF

Biology Multiple Choice Questions

1. The term species was coined by____.
A. Aristotle
B. Linnaeus
C. John Ray
D. Engler

Answer - Click Here:
C

2. Which one of the following statements is not correct?
A. Viviparity is the reproductive pattern shown by most mammals
B. Viviparity occurs primarily in salamanders and caecilians.
C. In viviparity, a shell does not form around the egg.
D. None of these.

Answer - Click Here:
D

3. Megasporangium is equivalent to:
A. Embryo sac
B. Fruit
C. Nucellus
D. Ovule

Answer - Click Here:
D

4. Reproduction in most of the bacteria is by …
A. Binary fission
B. Budding
C. Sexual
D. Sporulation

Answer - Click Here:
A

5. A bivalent consists of the followings …
A. Two chromatids and one centromere
B. Four chromatids and two centromeres
C. Two chromatids and two centromeres
D. Four chromatids and four centromeres

Answer - Click Here:
C

6. The Golgi apparatus
A. found only in animals
B. found in prokaryotes
C. site of rapid ATP production
D. Modifies and packages proteins

Answer - Click Here:
D

7. Enzymes are sensitive to which one of the followings?
A. cold
B. cell wall
C. heat
D. pressure

Answer - Click Here:
D

8. Feedback inhibition of enzymes is affected by which of the followings … 
A. enzyme
B. substrate
C. end products
D. intermediate end products

Answer - Click Here:
C

9. Community is …

A. Species structure and diversity index of an area
B. Biomass
C. Autotrophic and heterotrophic components
D. A, B, and C

Answer - Click Here:
D

10. Which one of the following is not normally a pollutant?
A. Carbon monoxide
B. Carbon dioxide
C. Hydrocarbons
D. Sulphur dioxide

Answer - Click Here:
D

biology repeated mcqs pdf book download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]