Genetic engineering MCQs

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on September 12th, 2020

Genetic engineering MCQs

1. ____bonds are used to sticky ends.

A. Ionic
B. Covalent
C. Hydrogen
D. None of these

Answer - Click Here:
C

2.____ staining is used in DNA staining.

A. feulgen
B. giemsa
C. cystal
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

3. first genetically mice introduced in___year.

A. 1974
B. 1954
C. 1978
D. 1991
E. None of these

Answer - Click Here:
A

4._____is used in Chromosomal or genomic DNA.

A. Centrifugation
B. Dissolution
C. Sedimentation
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

5. The end product of translation are

A. polypeptides
B. lipids
C. amino acids
D. None of these

Answer - Click Here:
A

6. ____is used in Members of genera Haematococcus production.

A. carotenoid
B. xanthenoid
C. chlorophyll
D. None of these

Answer - Click Here:
B

7. viruses consists of_____.

A. RNA and protein coat
B. DNA and protein coat
C. Both A and B
D. a nucleic acid and a protein
E. None of these

Answer - Click Here:
D

8. How many techniques are used screening of RNA?

A. 2
B. 5
C. 1
D. 8
E. None of these

Answer - Click Here:
A

9. small circle of DNA found outside the main chromosome is called _____

A. protein
B. plasmid
C. Both A and B
D. episome
E. None of these

Answer - Click Here:
B

10. ______ is the majorly Constitutive promoters

A. viral cells
B. mammalian cells
C. bacteria
D. fungi
E. None of these

Answer - Click Here:
A

biology repeated mcqs pdf book download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.