Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Environmental Engineering MCQs Quizlet Bank 

Environmental Engineering MCQs Quizlet Bank 

1. Select one value of pH that represents a stronger acid…

a) 10

b) 7

c) 5

d) 2

Answer - Click Here:
C

2. Which of the following are designed for distribution mains?

a) maximum hourly demand

b) maximum daily demand

c) maximum hourly demand on a maximum day

d) average daily demand

Answer - Click Here:
C

3. The discharge of a tube-well is…

a) 500 litres/sec

b) 50 litres/sec

c) 1000 litres/sec

d) 5 litres/sec

Answer - Click Here:
B

4. Which of the following is the most common cause of acidity in water?

a) nitrogen

b) hydrogen

c) oxygen

d) carbon dioxide

Answer - Click Here:
D

5. Deep wells have…

a) less depth

b) more depth

c) less discharge

d) more discharge

Answer - Click Here:
D

6. Chose one of the following that is not a water-borne disease?

a) malaria

b) typhoid

c) cholera

d) dysentery

Answer - Click Here:
A

7. The hourly variation factor is usually taken as…

a) 2.0

b) 2.7

c) 1.5

d) 1.8

Answer - Click Here:
C

8. Which of the following is the average quantity of water required for domestic purposes?

a) 70

b) 135

c) 100

d) 120

Answer - Click Here:
B

9. The duration of water treatment unit is…

a) 15 years

b) 10 years

c) 30 years

d) 20 years

Answer - Click Here:
A

10. Which of the following is the disease occurs due to bacterial infections?

a) Poliomyelitis

b) Amoebic dysentery

c) Infectious hepatitis

d) Typhoid fever

Answer - Click Here:
D

11. What is the number of beds to be provided when the area of the filter is 1500?

a) 2

b) 6

c) 1

d) 3

Answer - Click Here:
A

12. Run lead joint is…

a) Flanged joint

b) Tyton joint

c) Coupled joint

d) Spigot and socket joint

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.