Immunology MCQs – Interviews Questions Answers

Immunology MCQs – Interviews Questions Answers

1. By which process immunity would be most likely to be acquired by active immunity?

A. vaccination
B. drinking colostrum
C. natural birth
D. recovery for infection caused by any disease-causing follows organisms
E. none of these

Answer - Click Here:
D

2. Long-lasting immunity to an infectious agent can be followed by which convey?

A. Naturally acquired passive immunity
B. Naturally acquired active immunity
C. Artificially acquired passive immunity
D. All of these
E. None of these

Answer - Click Here:
B

3. Which substance of an immune response system will not stimulate until they make a bond with large molecules?

A. Antigen
B. Virus
C. Miligen
D. Hapten
E. Antibody

Answer - Click Here:
D

4. Which is formed when B and T cells are produced by stem cells?

A. The spleen
B. The liver
C. The circulatory system
D. Bone marrow
E. The lymph nodes

Answer - Click Here:
D

5. T cells mature in the _______ while B cells mature in the______.

A. Thymus/Bone marrow and GALT
B. Spleen/bone marrow and GALT
C. Thymus/bone marrow and gut-associated lymphoid tissue (GALT)
D. Liver/Kidneys
E. none of these

Answer - Click Here:
A

6.pathogens intracellular are most effectively destroyed by which cells/molecules of an immune?

A. T cytolytic cells
B. B cells
C. Antibodies
D. Complement
E. T helper cells

Answer - Click Here:
A

7. Used for vaccination a living microbe with reducing virulence?

A. A toxoid
B. Denatured
C. Virulent
D. Attenuated
E. Dormant

Answer - Click Here:
B

8. Produced and released a large number of antibodies by B cells.

A. Memory cells
B. Basophils
C. Neutrophils
D. Killer cells
E. Plasma cells

Answer - Click Here:
E

9.The antibody is specified by.

A. its valence
B. The Fc portion of the molecule
C. The heavy chains
D. The heavy and light chain portion variable
E. none of these

Answer - Click Here:
D

10.In precipitation reactions, the antigen is a______In agglutination reactions, the antigen is a_____

A. soluble molecule/whole cell
B. whole-cell/Soluble molecule
C. Protein/carbohydrates
D. Bacterium/virus
E. Protein/Antibody

Answer - Click Here:
A

11. The activation process of B cells is by.

A. Complement
B. Antigen
C. Interferon
D. Memory cells
E. Antibody

Answer - Click Here:
B

12.Fusion between a tumor cell and a plasma cell creates a

A. Myeloma
B. Hybridoma
C. Lymphoblast
D. Lymphoma
E. Natural killer cell

Answer - Click Here:
B

13.__________is recognized by a single Monoclonal antibodies.

A. Antigen
B. Bacterium
C. Virus
D. B cell
E. Epitope

Answer - Click Here:
E

14. Humoral immunity is mainly carried out by………………..while cell-mediated immunity is carried out by

A. T cells/B cells
B. Epitopes/Antigens
C. B cells/T cells
D. Antibodies/Antigens
E. Antibodies/Phagocytes

Answer - Click Here:
C

15.which is the example of nonself anti genverses self-antigens to recognize the ability of an immune system

A. Specific immunity
B. Antigenic immunity
C. Cell-mediated immunity
D. Tolerance
E. Humoral immunity

Answer - Click Here:
D

16. Resist infections ability of an organism by pathogens is known as ___________ .

A) Infection
B) Hypersensitivity
C) Allergy
D) Immunity
E) None of these

Answer - Click Here:
D

17. Innate immunity has no memory and present since birth.

A) True
B) False
C) none of these
D)all of these

Answer - Click Here:
A

18. which of the compound is not found in tears?

A) Lysozyme
B) Lactoferin
C) IgE
D) IgA
E) none of these

Answer - Click Here:
C

19. what will be released in response to virus infection tell the3 name of cytokines?

A) Lymphokines
B) Monokines
C) Interferons
D) Interleukins

Answer - Click Here:
C

20.s which one can perfoam functions exclusively as a signaling receptor name the group of pattern recognition molecule?

A) CRP
B) MBL
C) Toll-like receptor
D) LPS
E) none of these

Answer - Click Here:
C

21.which cell is being created at the time of infection which the first cell, tell the name of it?

A) Nk cells
B) Basophils
C) Macrophages
D) Nutrophils

Answer - Click Here:
D

22. Which is responsible for the pain of the inflammation also defines its name of nerve stimulator?.

A) Kinins
B) Prostaglandin
C) Histamines
D) Bradykinin
E) None of these

Answer - Click Here:
A
Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]