Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Functional Genomics MCQs

Functional Genomics MCQs

1. Human genome draft of working introduced in____year

A. 2000
B. 2012
C. 1991
D. 1988
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2. Genomics introduced____

A. Thomas Roder
B. craig venter
C. Thomas cech
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. NIH stand_____.

A. National institute of hospital
B. National interaction host
C. National Institute of health
D. None of these

Answer - Click Here:
C

4. International human genome introduced ______.

A. NOH and US doE
B. celera genomics
C. NIH
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5. HGP stands_____.

A. human gene project
B. homogeneous genome project
C. human genome project
D. human genetic project
E. None of these

Answer - Click Here:
C

6. DNA sequencing step is____genomics

A. structural
B. functional
C. comparative
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

7. Size of rice genome is____Mb.

A. 500
B. 300
C. 430
D. 534
E. None of these

Answer - Click Here:
C

8. one of the following is not a gene expression database?.

A. flyview
B. GenBank
C. Bodymap
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9. STS stands____.

A. simple tagged sequence
B. sequence tagged sites
C. simple tagged service
D. None of these

Answer - Click Here:
B

10. one of the following use of repetitive DNA.

A. VNTR
B. LINE
C. CINE
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *