Biology MCQS for Pre- Medical

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on September 12th, 2020

Biology MCQS for Pre- Medical

Let’s see some most asked and important Biology MCQS for Pre- Medical.

1.The “Forebrain” is further divided into …….

(a) Cerebrum

(b) Thalamus

(c) Limbic System

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

2. What is the simplest form of Learning?

(a) Insight Learning

(b) Imprinting

(c) Latent Learning

(d) Habituation

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

3. Which of the following is the Mode of transmission of Hepatitis A?

(a) Sexual contact

(b) Serum

(c) Faeco-oral

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

4. Which one of the following is the smallest known virus?

(a) Polio virus

(b) Hepatitis virus

(c) Pox virus

(d) Retro virus

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

5. Which of the following includes in the “Hindbrain”?

(a) Cerebellum

(b) Pons

(c) Medulla

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

6. What does the Hydra shows?

(a) Centralized nervous system

(b) Diffused nervous system

(c) Nervous system

(d) C and A

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

7. The imprinting is best known in Birds such as?

(a) Chickens

(b) Geese

(c) Ducks

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

8. Waht are the numbers of Capsomers in the Herpes virus?

(a) 162

(b) 172

(c) 100

(d) 152

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

9. What do you mean by “Virions”?

(a) A Viral protein

(b) A viral lysozyme

(c) A viral gene

(d) A virus

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

10. Which of the following scientist discovered the “Vaccine”?

(a) Stanely

(b) Louis Pasteur

(c) Ivanowski

(d) Edward Jennar

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

11. What the aderneal cortex secretes?

(a) Progestrone

(b) Androgenic Hormones

(c) Aldosterone

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

12. The Resting membrane potential is ……..

(a) 0.05

(b) 0.03

(c) 0.07

(d) 0.09

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

Topic Covered: Biology MCQS for Pre- Medical.

biology repeated mcqs pdf book download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.