Biology MCQS From Book Chapters

Biology MCQS From Book Chapters

1. Which of the following includes in Chronic Arthritis?

(a) Gouty arthritis

(b) Osteoarthritis

(c) Rheumatoid arthritis

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

2. Which of the following scientist be the first who observed and hypothesized that new cells are formed from previously existing living cells?

(a) Louis Pasteur

(b) Theodor Schwann and Schleiden

(c) Rudolph Virchows

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

3. Which of the following muscles are related to Cardiac muscle?

(a) Heart

(b) Liver

(c) Kidney

(d) Stomach

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

4. Which of the following scientist coined the term Cell?

(a) Schleiden

(b) Robert Hook

(c) Schwann

(d) B and A

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

5. Which of the following is also known as Cramp?

(a) Muscle fatigue

(b) Tetany

(c) Titanic

(d) Tetanic contraction

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

6. What is the resolution power of a compound microscope?

(a) 2-4mμ

(b) 24 A

(c) 2.0 mμ

(d) 2-4 A

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

7. Which of the following is treated with Disc Slip?

(a) Traction

(b) Pain Killer

(c) Bed rest

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

8. What is the percentage of Proteins in cell membrane?

(a) 60-80%

(b) 20-40%

(c) 80-100%

(d) 40-50%

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

9. Which of the following is shown the Epinasty?

(a) Buds

(b) Leaves

(c) Petals

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

10. Which of the following wall is the major component of Cellulose?

(a) Middle Lamella

(b) Primary wall

(c) Secondary wall

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

11. What is the forms of Fibro Cartilage?

(a) Eyes

(b) Epiglottis

(c) External pinnae of ear

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

12. Which of the following is the factory of Ribosomal synthesis?

(a) Nucleuolus

(b) Endoplasmic reticulum

(c) Nucleus

(d) Polyperptide

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a