Biology Multiple Choice Questions from latest book edition

Download This Tutorial in PDF

Biology Multiple Choice Questions from the latest book edition

1. The problem caused due to the loss of water leading to dehydration is:
A. Aerial life
B. Aquatic life
C. Terrestrial life
D. Both A & B

Answer - Click Here:
C

2. Simple substances combined to form complex substances in which reactions?
A. Anabolic reactions
B. Metabolic reactions
C. Catabolic reactions
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. Generation of wastes done at the metabolic level called:
A. Nitrogenous wastes
B. Metabolic wastes
C. Anabolic wastes
D. Catabolic wastes

Answer - Click Here:
B

4. Organic compounds contain a basic element:
A. Sulphur
B. Carbon
C. Oxygen
D. Hydrogen

Answer - Click Here:
B

5. _________ is the maintenance of internal temperature within a tolerable range:
A. Thermoregulation
B. Osmoregulation
C. Photoregulation
D. None of these

Answer - Click Here:
A

6. The formation of bond when multiple bonds share electrons is:
A. Covalent bond
B. Electrovalent bond
C. Ionic bond
D. Hydrogen bond

Answer - Click Here:
A

7. From _________ malpighian tubules remove nitrogenous waste:
A. Coelomic fluid
B. Hindgut
C. Lymph
D. Haemolymph

Answer - Click Here:
D

8. Which one is the carbon atom?
A. Trivalent
B. Tetravalent
C. Monovalent
D. Divalent

Answer - Click Here:
B

9. What is the term known for metabolic pathways involved in the production of urea?
A. Hydrogen cycle
B. Urea cycle
C. Ammonia cycle
D. Nitrogen cycle

Answer - Click Here:
B

10. Which is stable to complex carbohydrate molecules?
A. C-C
B. C-N
C. C-H
D. C-O

Answer - Click Here:
D

11. The arrangement of nephrons along the cortex called as:
A. Medullary nephrons
B. Pelvic nephrons
C. Cortical nephrons
D. Juxtamedullary nephrons

Answer - Click Here:
C

12. How many percentages of water found in brain cells?
A. 85%
B. 95%
C. 25%
D. 55%

Answer - Click Here:
A

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]