Biology Test MCQs

Biology Test MCQs

1. A dialyzer in a machine of blood circulation in haemodialysis is known as:
A. Artificial kidney
B. Temporary kidney
C. Natural kidney
D. Permanent kidney

Answer - Click Here:
A

2. What is the treatment for a cancer patient?
A. Gene therapy
B. Antibiotic therapy
C. Radiotherapy
D. None of these

Answer - Click Here:
C

3. Land mammals react to cold by raising their:
A. Bristles
B. Spines
C. Skin
D. Furs

Answer - Click Here:
D

4. Which is correct regarding cloning?
A. Division of single egg into one or more embryos
B. The individual is the mirror image of the parent organism
C. It involve methods of sexual reproduction
D. Both A & B

Answer - Click Here:
D

5. Maximum marine invertebrates are:
A. Osmoconformers
B. Osmobreakers
C. Osmoorganizers
D. Osmoregulators

Answer - Click Here:
A

6. Determine the non-viral disease:
A. Tetanus
B. Smallpox
C. Cowpox
D. Mumps

Answer - Click Here:
A

7. Nitrogen excreted by animals as:
A. Uric acid
B. Ammonia
C. Urea
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

8. 99% of total mass is formed of __________ in a human body:
A. 19 bioelements
B. 6 bioelements
C. 11 bioelements
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9. Simple tubular excretory system in Planaria is called:
A. Prenephridium
B. Protonephridium
C. Metanephridium
D. Mesonephridium

Answer - Click Here:
B

10. Biological organization is __________:
A. Complex
B. Highly complex
C. Simple
D. Advance

Answer - Click Here:
B

11. Large vacuoles in plants cells can be used for:
A. Storage of waste substances
B. Storage of useful compounds
C. Removal of wastes
D. Both A & B

Answer - Click Here:
D

12. Collection of organisms in communities is:
A. Dynamic
B. Static
C. Both A & B
D. None of these

Answer - Click Here:
A

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.