Biology Multiple Choice Questions For Entry Test in Medical Colleges

Biology Multiple Choice Questions For Entry Test in Medical Colleges

1. Which one of the following is absent in “Cell Wall”?

(a) Mycoplasma

(b) Cocci

(c) Bacilli

(d) Mycobacterium

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

2. Which of the following is an example of “E.coil”?

(a) Anaerobic bacteria

(b) Facultative bacteria

(c) Aerobic bacteria

(d) Microaerophillic

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

3. Who reproduce the “Cyanobacteria”?

(a) Meiosis

(b) Mitosis

(c) Conjugation

(d) Bianry fission

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

4. Which of the following is the example of Spirochete?

(a) Microaerophilic

(b) Facultative bacteria

(c) Anaerobic bacteria

(d) Aerobic bacteria

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

5. Which of the following scientist developed the vaccine against “Anthrax”?

(a) Robert

(b) Edward Jennar

(c) Alexandar Fleming

(d) Louis Pasteur

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

6. Which of the following colour of bacteria appears in “Gram”?

(a) Blue

(b) Pink

(c) Red

(d) Purple

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

7. What are the “Auxins”?

(a) Abscisic acid

(b) Cytokinins

(c) Giberrellins

(d) Indole Acetic Acid (IAA)

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

8. Which of the following is the type of “Human Nervous System”?

(a) Centralized nervous sytem

(b) Diffused nervous system

(c) Nervous system

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

9. Which of the following is depend upon the “Learning Behaviour”?

(a) Birthright

(b) Ecology

(c) Heredity

(d) Enviromental Influence

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

10. What the “Thyroid gland” produces?

(a) Calcitonion Hormone

(b) Thyroxine

(c) T3

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

11. Whcih of the following belongs to “Planaria”?

(a) Pheripheral nervous system

(b) Diffused nervous system

(c) Centralized nervous system

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

12. The “Nociceptors” produce the sensation of ….

(a) Pain

(b) Pressure

(c) Warmth

(d) Touch

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.