Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Developmental Biology MCQ’s

Developmental Biology MCQ’s

1. —— is the Signs of aging

a) dryness and wrinkling of skin

b) forgetfulness

c) loss of hair pigment

d) all of these

Answer - Click Here:
D

2. Production of leaves and flowers is because of…

a) intercalary meristems

b) lateral meristems

c) cortex

d) apical meristems

Answer - Click Here:
D

3. Which of the following is a type of acetabularia?

a) protist

b) fungi

c) unicellular alga

d) multicellular alga

Answer - Click Here:
C

4. Multicellular plant is divided into…

a) three phase

b) one phases

c) four phases

d) two phases

Answer - Click Here:
C

5. Blastoderm splits occure in…

a) blastulation

b) pompulation

c) neurulation

d) gastrulation

Answer - Click Here:
D

6. Which of the following is true for the production of leaves and flowers?

a) apical meristems

b) cortex

c) intercalary meristems

d) lateral meristems

Answer - Click Here:
C

7. Flat thickened area of ectoderm is…

a) neural tube

b) neural plate

c) neural folds

d) neural groove

Answer - Click Here:
B

8. Neurons are…

a) differ in shapes

b) differ in size

c) make up the nervous tissue

d) all of these

Answer - Click Here:
D

9. Which of the following is not an example of cranial reflexes?

a) salivation

b) scratching

c) blushing

d) sneezing

Answer - Click Here:
D

10. Fertilization of ova take place in…

a) vagina

b) fallopian tube

c) ovary

d) uterus

Answer - Click Here:
B

11. A lot of power of regeneration is…

a) amphibians

b) sea urchin

c) earthworm

d) sponges

Answer - Click Here:
D

12. Cavity is called —– between yolk and endoderm…

a) coelom

b) neurocoele

c) gastrocoele

d) blastocoele

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *