Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

COMPUTATIONAL BIOLOGY MCQs

COMPUTATIONAL BIOLOGY MCQs

1.  The process in which macromolecules are released out of cells is known as …

a) Exocytosis

b) Pinocytosis

c) Phagocytosis

d) Endocytosis

Answer - Click Here:
A

2. The compound that has properties to become a drug is known as …

a) fit drug

b) fit compound

c) lead

d) find drug

Answer - Click Here:
C

3.  Which of the following is a model organism database?

a) GOLD SCOP

b) PRO

c) SGD GOL

d) SGD

Answer - Click Here:
D

4. Proteomics is the study of …

a) set of carbohydrates

b) set of proteins

c) set of specific proteins in the cell

d) set of entire proteins in a cell

Answer - Click Here:
D

5. The term “Flybase” is a …

a) model organism database

b) biodiversity database

c) biomolecular database

d) literature database

Answer - Click Here:
A

6.  Which one of these is a nucleotide sequence data base?

a) TREMBL

b) EMBL

c) SWISS

d) PROSITE

Answer - Click Here:
B

7. The retrivel and search tool of the NCBI  is …

a) sakura

b) webin

c) entrez

d) none of these

Answer - Click Here:
C

8. Somethong performed on computer or computer simulation is …

a) insilico

b) silico

c) invitro

d) all of these

Answer - Click Here:
A

9. The first published genesequence which was fully completed was …

a) lambda phage

b) M 13 phage

c) T4 phage

d) none of these

Answer - Click Here:
D

10. The multiple sequence alignment tool is …

a) clastal W

b) SCOP

c) gene bank

d) all of these

Answer - Click Here:
A

11.  Laboratory work using water, chemicals and drugs is referred to as …

a) insilico

b) invitro

c) dry lab

d) wet lab

Answer - Click Here:
D

12. PDB is a …

a) composite database for sugar

b) dimensional database for micromolecules

c) primary database for macromolecules

d) electrophoresis database

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *