Biology MCQS For Entry Test in Medical Colleges

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on June 27th, 2019

Biology MCQS For Entry Test in Medical Colleges

Let’s see some most asked Biology MCQS For Entry Test in Medical Colleges.

1. Which one of the following is not a “Neurotransmitter”?

(a) Dopamine

(b) Nor-epinephrine

(c) L-Dopa

(d) Sertonin

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

2. What the secretion of “Gastrin” stimulates?

(a) Intestinal juice

(b) Pancreatic juice

(c) Hepatic juice

(d) Gastric juice

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

3. Which of the following disease is secreted the excess of “MSH”?

(a) Grave’s disease

(b) Addion’s disease

(c) Alzheimer’s disease

(d) Parkinson’s disease

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

4. Which one of the following function is decline by the “Alzheimer’s disease”?

(a) Stomach

(b) Kidney

(c) Liver

(d) Brain

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

5. What is the potential of”Active Membrane”?

(a) 0.07 volts

(b) 0.05 volts

(c) -50mv

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

6. Which one of the following structure is absent in all of “Bacteria”?

(a) Capsule

(b) Ribosomes

(c) Cell membrane

(d) Chromatin bodies

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

7. What are the number of postulates in “Germ” theory?

(a) 6

(b) 4

(c) 3

(d) 5

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

8. Which one of the following “Bacterium” is firstly isolated?

(a) Spirochete

(b) Vibrio

(c) Coccus

(d) Bacillus

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

9. The group of 8 “Cocci” is called …..

(a) Sarcina

(b) Tetrad

(c) Diplococci

(d) Octococci

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

10. Where the “Flagella” is originate form?

(a) Cell Wall

(b) Cell Membrane

(c) Basal Body

(d) Capsule

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

11. Which of the following is the outer region of “Cerebrum”?

(a) Cerebral cortex

(b) Visual cortex

(c) Cranial cortex

(d) Adernal cortex

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

12. Which one of the following is the common waste material in bacteria?

(a) Urea

(b) Ammonia

(c) Lactic acid

(d) Glycogen

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

Topic Covered

Biology MCQS For Entry Test in Medical Colleges.

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.