ENT Specialists Interviews Questions Answers

ENT Specialists Interviews Questions Answers

Let us start with Interviews Questions Answers for the MCQs test of ENT Specialists Doctors.

Set 1:ENT Specialists Interviews Questions Answers MCQs

1. The test of caloric has

A) Slow component only

B) fast component only

C) Slow + Fast components

D) fast components occasionally

E) none of these

Answer - Click Here:
C

2. In Myringotomy quadrant of the tympanic membrane. is done on the.

A) antero inferior

B) Postero superior

C) Postero inferior

D) antero superior

Answer - Click Here:
C

3.In unsafe CSOM with sensorineural deafness and cholesteatoma treatment choice

A) simple mastoidectomy

B) radical mastoidectomy

C) modified radical mastoidectomy

D) tympanoplasty

Answer - Click Here:
B

4.Organ of corti is situated in

A) Scala Vestibule

B) ScalaTympanum

C) cala media

D) Saccule

Answer - Click Here:
C

5. The association of Endolymphatic hydrops is.

A) Otosclerosis

B) presbycusis

C) wax impacted ear

D) csom

Answer - Click Here:
B

6.____________is seen in Positive Rinnetest

A) Otosclerosis

B) Presbycusis

C) wax impacted ear

D) csom

Answer - Click Here:
B

7._____________ seen in Pulsatile otorrhea.

A) Glomus tumour

B) CSF otorrhea

C) fistula

D) asom

Answer - Click Here:
D

8.The sphenopalatine ganglion of secretomotor nerve fibres supply the

A) submandibular gland

B) Parotid gland

C) Lacrimal gland

D) sublingual gland

Answer - Click Here:
C

9.Test in conductive deafness is lateralized to:

A) deaf ear

B) normal ear

C) Both ears

D) Any of the above

Answer - Click Here:
A

10.External auditory of the Hyposthesia posterior aspect canal may be an early sign of .

A) Trigeminal neuralgia

B) costens syndrome

C) Lateral sinus thrombosis

D) Multiple sclerosis

E) acoustic neuroma

Answer - Click Here:
E

11.In ear Pulsatile tinnitus is due to

A) Malignant otitis media

B) osteoma

C) mastoid reservoir

D) glomus jugulare tumour

Answer - Click Here:
D

Set 2:ENT Specialists Interviews Questions Answers MCQs

12. Hearing Impairment due to noise starts at.

A)1000Hz

B)2000Hz

C)3000Hz

D)4000 Hz

Answer - Click Here:
D

13. Otogenic cerebral Management abscess is.

A) radical mastoidectomy

B) drainage of abscess only

C) conservative treatment with antibiotics

D) drainage of abscess followed by mastoidectomy

Answer - Click Here:
D

14. Test of Absolute bone conduction (ABC) is shortened in

A) conductive deafness

B) perceptive deafness

C) both a&b

D) none of the above

Answer - Click Here:
B

15.which of the following is the feature of cholesteatoma except.

A) filled with keratinized stratified squamous epithelium

B) Deafness

C) erodes bone

D) lymphatic permeation

Answer - Click Here:
D

16.In tympanic membrane the majority of the cases with otosclerosis is.

A) normal

B) flamingo pink

C) blue

D) yellow

Answer - Click Here:
A

17.The hereditary nephritis of syndrome sensorineural hearing loss together is.

A) Nail patella syndrome

B) fabry’s syndrome

C) alports syndrome

D) Edward syndrome

Answer - Click Here:
C

18.which of the following is Ototoxic drugs except .

A) Kanamycin

B) streptomycin

C) gentamicin

D) ampicillin

Answer - Click Here:
D

19.In which diagnosis a patient hears better in noise .

A) Hyperacusis

B) paracusis

C) presbycusis

D) Hypoacusis

Answer - Click Here:
B

20.Dryness of eyes is caused by injury to facial nerve Dryness of eyes is caused at .

A) chorda tympani

B) cerebellopontine angle

C) tympanic canal

D) geniculate ganglion

Answer - Click Here:
A

Set 3:ENT Specialists Interviews Questions Answers MCQs

21. In tympanic membrane most mobile part is at.

A) central

B) peripheral

C) both

D) none of the above

Answer - Click Here:
A

22. Occurring due to CSOM the commonest site of otogenic brain abscess is.

A) frontal lobe

B) temporo petrosal lobe

C) parietal lobe

D) occipital lobe

Answer - Click Here:
B

23.Most common organ affected In blast injury is ?

A) eardrum

B) stomach

C) lungs

D) all of the above

Answer - Click Here:
A

24. In which condition a pulsatile tumour is found in external auditory meatus which bleeds to touch

A) cholesteatoma

B) polyp

C) glomus tumour

D) malignancy middle ear

Answer - Click Here:
C

25.In the inner edge organ of cortt is arranged along the .

A) Reissners membrane

B) stria vascularis

C) Basilar membrane

D) none of the above

Answer - Click Here:
C

26.In which cochlear implant is being used

A) Mixed

B) conductive deafness

C) sensory neural deafness

D) None

Answer - Click Here:
C

27.To find out ____________ Tone decay test is done.

A) Otosclerosis

B) Cochlear lesions

C) Retrocochlear lesions

D) Menier’s disease

Answer - Click Here:
C

28. which one is false about eustachian tube dysfunction ?

A) Un Distorted light image on the anterior quadrant of the tympanic membrane

B) No movement of the tympanic membrane on Seagul’s method

C) Malleus is easily visible

D) Lusterless tympanic membrane

E) none of these

Answer - Click Here:
A

29.what will be the further line of management if Bell’s palsy not responding to steroids?

A) Increase the dose of steroid

B) Vasodilators and ACTH

C) surgical decompression

D) electrical nerve stimulation

E) none of these

Answer - Click Here:
C

30. which line defines the facial nerve ?

A) Is motor to the tensor tympani muscle

B) In the internal auditory canal lies inferior to the cochlear nerve

C) Is the nerve in the internal auditory meatus to the most frequently affected by a neuroma

D) The medial wall of the middle ear

E)None of these

Answer - Click Here:
D

For reading the next 30 MCQs – Click Here

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]