Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Virology MCQs

Table of Contents

Virology MCQs

1. ______is the Study of cancer.

A. Oncology
B. microbiology
C. Pathology
D. Physiology
E. None of these

Answer - Click Here:
B

2. size of the virus is

A. 25-300 nm
B. 21-250 nm
C. 100-400 µm
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. virion lacks contain on_____

A. Polymerase
B. Ligase
C. protease
D. None of these

Answer - Click Here:
B

4. A structural component that is found in all viruses is

A. capsid
B. DNA
C. ligase
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5. ______is a disease of Arthritis.

A. nose
B. joints
C. Eyes
D. lips
E. None of these

Answer - Click Here:
B

6. chemical component found virus in______

A. Protein
B. DNA
C. RNA
D. None of these

Answer - Click Here:
A

7. enzyme lysozyme contain____viruses.

A. Bacteriophage
B. plant
C. animal
D. Fungal
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. _____is belong to HDV

A. Piconavirus
B. Hepdnavirus
C. Deltavirus
D. None of these

Answer - Click Here:
A

9.____is, not an RNA virus.

A. Adenovirus
B. Enterovirus
C. Rhabadovirus
D. Retrovirus
E. None of these

Answer - Click Here:
A

10. transmission mode of dengue is_____.

A. Ades mosquito
B. Haemagogus mosquito
C. Monkeys
D. None of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *