Zoology Multiple Choice Questions FSC Pre Medical

Zoology New Multiple Choice Questions for FSC Pre Medical

1. The coelom in Platyhelminthes is _________:
A. Hemocoel
B. Metacoele
C. Pseudocoel
D. None of these

Answer - Click Here:
C

2. _________ is the theory of the origin of life that was contradicted by an experiment of Louis-Pasteur:
A. Biogenesis
B. Abiogenesis
C. Theory of special creation
D. Cosmozoic theory

Answer - Click Here:
A

3. Which are excretory organs in earthworms?
A. Malpighian Tubules
B. Nephridia
C. Nephron
D. Flame cells

Answer - Click Here:
B

4. The conclusion of experiments of Pasteur & Spallanzani was:
A. The air went out of the jars and carried micro-organisms with it
B. It was merely a chance
C. Air is essential for biogenesis
D. Air is not essential for biogenesis

Answer - Click Here:
C

5. In which of the animals foot is used as an organ of locomotion?
A. Freshwater mussel
B. Sepia
C. Octopus
D. None of these

Answer - Click Here:
A

6. Instruments in the hospitals are boiled to make them:
A. Immunized
B. Pasteurised
C. Clean for use
D. Sterilized

Answer - Click Here:
D

7. Which group of animals is DIPLOBLASTIC?
A. Echinodermata
B. Platyhelminthes
C. Coelenterata
D. None of these

Answer - Click Here:
C

8. Moon is a _________:
A. Satellite of Earth
B. A planet
C. None of these
D. Both of these

Answer - Click Here:
A

9. _________ has the maximum of oxygenated and de-oxygenated blood in the ventricle of its heart?
A. Crocodile
B. Frog
C. Fish
D. None of these

Answer - Click Here:
B

10. Life is not possible on the moon because there is a deficiency of:
A. Hydrogen
B. Nitrogen
C. Carbon
D. Water

Answer - Click Here:
D

11. Reptiles are _________:
A. Viviparous
B. Ovo-viviparous
C. Oviparous
D. None of these

Answer - Click Here:
C

12. Before surgery why it is necessary to boil the instruments in hospitals?
A. To kill all the pathogens which may be infecting the instrument
B. To enable the patient to feel warm during operation
C. To facilitate the handling of instruments
D. To kill all pathogens present at the site of operation in the patient’s body

Answer - Click Here:
A