Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Biology Solved Multiple Choice Questions (MCQs)

Biology Solved Multiple Choice Questions (MCQs)

1. What are the parts of “Brain”?

(a) Hind brain

(b) Fore Brain

(c) Mid Brain

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

2. The Thermoreceptors respond to …..

(a) Light

(b) Cold

(c) Warmth

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

3. The Principal Effectors are called ….

(a) Nerves

(b) Muscles

(c) Glands

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

4. Which of the following includes in RNA virus?

(a) Pox virus

(b) HBV

(c) Herpes virus

(d) Influenza virus

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

5. Where the Temperate phage may exist?

(a) Viron

(b) Retro virus

(c) Prophage

(d) Capsid

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

6. The Kingdom Monera is also called ….

(a) Archae

(b) Protista

(c) Prokaryote

(d) D and A

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

7. Which of the following contains no preventive vaccine is available?

(a) HCV

(b) HAV

(c) HEV

(d) HBV

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

8. The Nicotine may induce ….

(a) Tetanus

(b) Diarrhea

(c) Vomting

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

9. Which of the following is not a “Steriod”?

(a) Glucagon

(b) Coristione

(c) Oestrogens

(d) Testosterone

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

10. What the Prolactin stimultes?

(a) Excretion

(b) Digestion

(c) Milk production

(d) Urination

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

11. Which of the following one can be protected by vertebral column?

(a) Liver

(b) Brain

(c) Notochord

(d) Spinal cord

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

12. Where the DNA or RNA of viruses is enclosed in ——— coat?

(a) DNA

(b) Lipids

(c) Proteins

(d) Carbohydrates

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *