Botany MCQS For MBBS Entry Test

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on January 14th, 2021

Botany MCQS For MBBS Entry Test

1. Whcih of the following has a shape similar to “Coccobacillus”?

(a) Sarcina

(b) Egg

(c) Diplobacillus

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

2. Which one of the following “Bacteria” are Thick, Rigid and Spiral?

(a) Coccus

(b) Spirochete

(c) Vibrio

(d) Spirillum

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

3. Which one of the following can not contain “Flagella” commonly?

(a) Vibrio

(b) Streptobacillus

(c) Cocci

(d) Bacilli

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

4. Which one of the following belongs to “Plasmodium”?

(a) Actinopodes

(b) Ciliates

(c) Apicomplexans

(d) Formferans

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

5. Which one of the following has Glassy Shells?

(a) Forams

(b) Radiolarians

(c) Nervous

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

6. Who carry the most “Photosynthesis” in the earth?

(a) Algae

(b) Kelps

(c) Angiosperms

(d) Gymnosperms

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

7. How many phyla are include in “Kingdom Protista”?

(a) 29

(b) 26

(c) 27

(d) 28

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

8. The “Brown Alge” are also called as?

(a) Pyrrophyta

(b) Chryosophyta

(c) Rhodophta

(d) Phaeophyta

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

9. Where the main Energy store in “Chlorophytes”?

(a) Glycogen

(b) Cellulose

(c) Starch

(d) D and B

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

10. The Spores produced by the “Slime molds” are ?

(a) Triploid

(b) Diploid

(c) Haploid

(d) B and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

11. The most of the “Dinoflagellates” are called?

(a) Multicellular

(b) Unicellular

(c) Zooflagellates

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

12. The “Golden algae” are also called as …..

(a) Rhodophyta

(b) Pyrrophyta

(c) Chrysophyta

(d) Phaeophyta

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

Read More MCQs of Botany

  1. SET 1: Botany MCQs
  2. SET 2: Botany MCQs
  3. SET 3: Botany MCQs
  4. SET 4: Botany MCQs
  5. Plant Kingdom MCQs
  6. Physiology Of Plants Pathogens MCQs

 

biology repeated mcqs pdf book download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)