Objectives of Biology From Book Chapters

Objectives of Biology From Book Chapters

1. What is the Healing time of a Bone?

(a) 8-12 months

(b) 8-12 years

(c) 8-12 weeks

(d) 8-12 days

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

2. When the group of ribosomes are attached to mRNA, it is called as?

(a) Polysome

(b) Polymer

(c) Monomer

(d) Polypeptide

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

3. Which of the following is found in Hydrostatic Skeleton?

(a) Soft-bodied invertebrates

(b) Annelids

(c) Cnidarians

(d) C and B

(e) All of these

(f) None of  these

Answer - Click Here:
e

4. What are the Autophagosomes?

(a) Lysosomes which help in extracellular digestion

(b) Those lysosomes which eat old and worn out cellular organelles

(c) Those lysosomes which eat parts of their own cells to generate energy

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

5. Which of the following is provides the support to the Animals?

(a) Bones

(b) Cartilage

(c) Muscles

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

6. Where the first layer of Cell wall is formed?

(a) Middle lamella

(b) Primary wall

(c) Secondary wall

(d) C and A

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

7. What is the diameter of skeletal muscles?

(a) 1-10 μm

(b) 10-50 μm

(c) 10-100 μm

(d) 20-200 μm

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

8. How many triplets of micro-tubules are composed of Centrioles?

(a) 9

(b) 3

(c) 10

(d) 15

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

9. What is the outermost layer of the Epicuticle?

(a) Hydrostatic skeleton

(b) Hydrodynamic skeleton

(c) Exoskeleton

(d) Endoskeleton

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

10. Where the Ribosomes are assembled in?

(a) DNA

(b) RNA

(c) Nucleus

(d) Nucleolus

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

11. What is the number of facial bones present  in the Man?

(a) 14

(b) 10

(c) 16

(d) 20

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

12.  Which of the following molecule is present in Chlorophyll (II)?

(a) Anionic

(b) Inorganic

(c) Organic

(d) Cationic

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c