Biology Multiple Choice Question Latest Editions

Biology Multiple Choice Question Latest Editions

1. In which of the following point the Pyrogens displace the set point of Hypothalamus ?

(a) 37°c

(b) 32°c

(c) 33°c

(d) 35°c

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

2. What is the basic structural unit of a chromosome?

(a) Nuceleosome

(b) Telomere

(c) Histone

(d) The centromere

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

3. What is the reduced rate of Xerophtyes in the adaptations?

(a) Transpiration

(b) Transduction

(c) Transformation

(d) Transmutation

(e) B and C

(f) All of these

Answer - Click Here:
a

4. In which of the following the Calcium is stored?

(a) Cytosol

(b) Sarcolemma

(c) Sarcoplasm

(d) Sarcoplasmic reticulum

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

5. What excretes by the Fresh water Flatworms when they are very dilute?

(a) Urine

(b) Tissue fluid

(c) Plasma

(d) Fluid

(e) B and C

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

6. Which of the following one causes contraction of wall of the uterus during and after birth?

(a) MSH

(b) Oxytocin

(c) ADH

(d) Progesterone

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

7. What is the end product of Haemoglobin breakdown and metaboloites of various hormones?

(a) Serotonin

(b) Keratin

(c) Bilirubin

(d) Glucagons

(e) C and D

(f) All of these

Answer - Click Here:
c

8. Which of the following statement correctly describes the transcription of DNA?

(a) It produces mRNA

(b) It is a semi conversation process

(c) It occurs at surface of ribosomes

(d) It produce another DNA molecule

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

9. The Dialysis cleans the blood either by …..

(a) Removing the whole blood from the body

(b) Passing it through an artificial Kidney

(c) Filtering it within abdomen

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

10. What is the type of learning in which  loss or decrease occur in repeated stumuli?

(a) Insight learning

(b) Latent learning

(c) Habituation

(d) Imprinting

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

11.What tempearture have adopt by the Plants to survive in heat stress?

(a) 40°C

(b) 20°C

(c) 5°C

(d) 10°C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

12. What is the amount of tetrads number formed during mitosis?

(a) 46

(b) 0

(c) 23

(d) 4

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b