Bio-Informatic MCQS

Bio-Informatic MCQS

1. The each record in a “Database” is called?

(a) Ticket

(b) Record

(c) File

(d) Entry

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

2. Which one of the following is maintained the “STAG”?

(a) European Molecular Biology Labortary (EMBL)

(b) National Center for Biotechnology Information (NCBI)

(c) DNA database of Japan (DDBJ)

(d) Brookhaven Labortary

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

3. Which of the following scientist coined the term “Bio-informatics”?

(a) Pauline Hogeweg

(b) Frederic Sanger

(c) J D Waston

(d) Margaret Dayhoff

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

4. Which of the following is not a protein sequence?

(a) PSD

(b) EMBL

(c) PIR

(d) SWISS PROT

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

5. Who developed the “first secondary database” ?

(a) PIR

(b) PDB

(c) PRINTS

(d) PROSITE

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

6. Whcih one of the following is the “Sequence Alignment Tool”?

(a) PRINT

(b) PROSITE

(c) PIR

(d) BLAST

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

7. What includes in the Application of “Bio-informatics”?

(a) Drug designing

(b) Data storage and Management

(c) Understand relationship between organisms

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

8. The “Proteomics” is the study of ….

(a) Entire set of expressed proteins in a cell

(b) Set of proteins

(c) Set of proteins in a specific region of the cell

(d) B and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

9. When the “NCBI” was established?

(a) 1990

(b) 1989

(c) 1988

(d) 1988

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

10. The word “Invitro” is derived from lain means?

(a) outside the lab

(b) within the lab

(c) within the glass

(d) outside the glass

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

11. Which of the following is not a “Sqeuence alignment tools”?

(a) FASTA

(b) BLAST

(c) Clustal W

(d) Rasmol

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

12. Which one the following tool is provided by “NCBI”?

(a) BLAST

(b) FASTA

(c) Chime

(d) Clustal W

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.