Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Diversity of plants and related life MCQs

Diversity of plants and related life MCQs

1.  What is taxon?

a) breed

b) species

c) taxanomic category

d) taxanomic unit

e) none of these

Answer - Click Here:
C

2.  How bacteria reproduce ?

a) transfoemation

b) conjugation

c) amitosis

d) meiosis

e) all of these

Answer - Click Here:
C

3.  Which is used to prepare litmus paper?

a) parmelia

b) graphis

c) rocella

d) usnea

Answer - Click Here:
C

4.  Select mismatched pair?

a) plantae-mosses

b) animalia-arthroprods

c) protista-paramoecium

d) prokaryote-viruses

e) none of these

Answer - Click Here:
D

5.  Which is based on modern classification?

a) phylogeny

b) morphology

c) fossils

d) physiology

e) all of these

Answer - Click Here:
A

6.  What is metabolism?

a) is the property only multi cellular form

b) is not exhibited  by bacteria and fungi

c) is a defining feature of life forms

d) cannot be demonstrated invitro

e) none of these

Answer - Click Here:
C

7.  Which plant group produce flowers?

a) mosses

b) angiosperms

c) fungi

d) ferns

e) all of these

Answer - Click Here:
B

8. What is cephaleoures?

a) a fresh water green algae

b) a colourless green algae

c) a parastic green algae

d) an epiphytic green algae

e)  none of these

Answer - Click Here:
C

9.  What is the advantage of fungus?

a) protection

b) mineral absorption

c) food

d) grasses

e) all of these

Answer - Click Here:
C

10.  What is virsues?

a) free living

b) obligate parasites

c) capsid

d) both a and b

e) none of these

Answer - Click Here:
A

11. What is lichens study called?

a) lichenology

b) phycology

c) mycology

d) lichology

e) all of these

Answer - Click Here:
A

12.  Which is not present in bacteria?

a) mitochondria

b) flagella

c) cell wall

d) RNA

e) none of these

A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *