Animal and Plant Physiology MCQ’s

Animal and Plant Physiology MCQ’s

Let’s see some important Animal and Plant Physiology MCQ’s.

1: Transpiration is…

(a) dry environment

(b) high atmospheric humidity

(c) good soil moisture

(d) high wind velocity

Answer - Click Here:
B

2: Wooden doors are difficult to open or close during rainy season due to…

a) Osmosis

b) Diffusion

c) Plasmolysis

d) Imbibition

Answer - Click Here:
D

3: Which of the following is caused by cooling of plants?

a) Assimilation

b) Transpiration

c) Guttation

d) Photorespiration

Answer - Click Here:
B

4: Water absorption takes place through ——–

a) Taproot

b) Root hairs

c) Lateral roots

d) Root cap

Answer - Click Here:
B

5: Anti-transpirant is…

a) AUG

b) IAA

c) PMA

d) PAN

Answer - Click Here:
C

6: Little leaf disease deficiency is…

a) Manganese

b) Nitrogen

c) Zinc

d) Molybdenum

Answer - Click Here:
C

7: Bacteroid is…

a) A bacteria-like substance

b) living bacteria

c) living bacteria but cannot divide

d) dead bacteria

Answer - Click Here:
C

8: Which of the following is very important for photolysis of water?

a) Fe

b) Zn

c) Mn

d) Mg

Answer - Click Here:
D

9: Photosynthesis is the process of…

a) Reductive, endergonic and catabolic

b) Reductive, exergonic and catabolic

c) Reductive, exergonic and anabolic

d) Reductive, endergonic and anabolic

Answer - Click Here:
D

10: ——- is the precursor of cytokinins…

a) cytidine

b) thymine

c) adenine

d) guanine

Answer - Click Here:
C

11: Which of the following are not true about polyamines?

a) spermidine

b) lysine

c) spermine

d) putrescine

Answer - Click Here:
B

12: Traumatic acid is…

a) wound hormone

b) growth hormone

c) stress hormone

d) flowering hormone

Answer - Click Here:
A

Topic Covered: Animal and Plant Physiology MCQ’s.

biology repeated mcqs pdf book download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]