Endocrinology MCQs – Interviews Questions Answers for Jobs Test

Endocrinology MCQs – Interviews Questions Answers for Jobs Test

1: When vasopressin is not secreted, condition that occurs is called ______________. Which of the following option is correct.
A. Dwarfism
B. Acromegaly
C. Diabetes insipidus
D. Diabetes mellitus
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

2: Rate of reabsorption of water from nephrons is increased by. Which of the following option is correct.

A. corticosteroids
B. Oxytocin
C. Vasopressin
D. somatotrophin
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

3: Largest endocrine gland in human body is called _______________. Which of the following option is correct?

A. Thyroid gland
B. Parathyroid gland
C. Adrenal gland
D. Pituitary gland
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

4: Thyroid-stimulating hormone is secreted by. Which of the following option is correct?

A. Adrenal gland
B. Pituitary gland
C. Thyroid gland
D. Parathyroid gland
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

5: Disorder caused by enlargement of thyroid gland is called |_______________. Which of the following option is correct?

A. Tetany
B. Hypothyroidism
C. Goiter
D. Hyperthyroidism
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

6: Use of living organisms to serve humans is. Select the correct option.
A. Service biology
B. Biotechnology
C. Social biology
D. Human biology
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

7: Manny transgenic animals are use to get medicines through their milk, blood and ______________. Select the correct option.

A. Urine
B. Meat
C. Hormones
D. Bones
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

8: In 1978 scientists prepared human insulin by inserting gene in _______________. Select the correct option.

A. Fungi
B. Bacteria
C. Virus
D. All of these
E. Both A and B

Answer - Click Here:
B

9: Human genome project was launched in ____________. Select the correct option.

A. 1990
B. 1980
C. 1930
D. 1970
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

10: Transgenic organisms have modified in ____________. Select the correct option.

A. Genetic makeup
B. Chemicals
C. Hormones
D. Enzymes
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

11: Considering 10 hours after intake of food, if blood glucose level (per 100 ml) is 100 to 125 then person is said to be _______________. Select a suitable answer.

A. pre-diabetic
B. cirrhosis
C. cancerous
D. diabetic
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

12: Considering 10 hours after intake of food, blood glucose level (per 100 ml) for diabetic patient is called _____________. Select the suitable answer.

A. 50 to 70 mg
B. 70 to 99 mg
C. 100 to 125 mg
D. 126 mg and above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

13: Considering 10 hours after intake of food, normal blood glucose level (per 100 ml) is called ____________. Select the suitable answer.
A. 50 to 70 mg
B. 70 to 99 mg
C. 100 to 125 mg
D. 126 to 140 mg
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

14: Catalytic region in which small portion of molecules are involved in catalysis is called ________________. Which of the following option is correct?
A. inactive site
B. duplication site
C. absorption site
D. active site
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

15: Regulators of enzymatic reactions are classified as ____________. Which of the following option is correct?

A. inhibitors
B. converters
C. activators
D. both a and B
E. All of these
F. Both A and C

Answer - Click Here:
F

16: All enzymes are considered as ______________. Which of the following option is correct?

A. proteins
B. oxygen-based acids
C. carbon-based acids
D. nitrogen-based acids
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

17: Organic cofactors that are tightly bound to enzymes are classified as ________________. Which of the following option is correct?

A. prosthetic groups
B. non-synthetic groups
C. synthetic groups
D. aesthetic groups
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

18: Organic cofactors that are loosely bound to enzymes are classified as _______________. Which of the following option is correct?

A. aesthetic enzymes
B. active enzymes
C. coenzymes
D. inactive enzymes
E. A All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

19: How many bones are babies born with________________. Select the correct option.

A. 100
B. 300
C. 200
D. No bones
E. A All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

20: Joints between skull bone is an example of________________. Select the correct option.

A. Slightly moveable joint
B. Ball and socket joint
C. Hinge joint
D. Immoveable joint
E. A All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

21: In an antagonistic pair muscles work________________. Select the correct option.

A. Perpindicular
B. Parallel
C. Opposite
D. Equal
E. A All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

22: Number of soft bones in new born is________________. Select the correct option.

A. 100
B. 200
C. 400
D. 300
E. A All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

23: Main support to our body mass is provided by ________________. Select the correct option.
A. Spinal cord
B. Skeleton
C. Vertebral column
D. Rib cage
E.  All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]