Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Molecular phylogeny and evolution MCQs

Molecular phylogeny and evolution MCQs

1. _____is a catalyst.

A. Ribozyme
B. Molecular clock
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
A

2. One of the following is Study of fossils.

A. Herpetology
B. Palaeontology
C. Saurology
D. Both A and B
E. NOne of these

Answer - Click Here:
B

3.______is use to know the phylogeny.

A. rRNA
B. DNA
C. mRNA
D. None of these

Answer - Click Here:
A

4. One of the following is the first organisms?

A. chemoheterotrophs
B. chemoautotrophs
C. Both A and B
D. eucaryotes
E. None of these

Answer - Click Here:
B

5. _____is an example of living fossils.

A. Ginkgo
B. Riccia
C. pinus
D. None of these

Answer - Click Here:
A

6. Different geographical area are called_____.

A. allopatric
B. sympatric
C. sibling
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

7. One of the following is not a vestigial organ in the man?

A. nails
B. third molar
C. homologous
D. coccyx
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. one of the_____is directly related to man

A. gorilla
B. rhesus
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *