General Medicine MCQs Interviews Questions Answers

General Medicine MCQs Interviews Questions Answers

  1. Choose one of the highest concentration of potassium is in___ _?

A. ringer lactate
B. darrow’s solution
C. plasma
D. isotonic saline
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

2. Highest concentration of potassium is related to_____ ?
A. jejunum
B. duodenum
C. colon
D. ileum
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

3. colonic pseudo-obstruction occurs in all except______ ?
A. dermatomyositis
B. diabetes mellitus
C. hyperthyroidism
D. scleroderma
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

4. Choose one of the best options from the following Turcot’s syndrome is associated with_____ _?
A. brain tumors
B. villous adenoma
C. hyperplastic polyps
D. familial adenomatous polyposis
E. duodenal polyps
F. Both f and b

Answer - Click Here:
F

5. Indicate one of the best options Colopotomy is done to treat _____?
A. pelvic abscess
B. ischeorectal abscess
C. perianal abscess
D. appendicular abscess
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
A

6. Choose one of the best option ursodeoxycholic acid is a______ ?
A. thrombolytic drug
B. urinary stone dissolving drug
C. antifibrinolytic
D. gallstone dissolving the drug
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

7. Choose one of the best options. Aspirin sensitive asthma is associated with which one of the followings?

A. urticaria
B. extrinsic asthma
C. obesity
D. nasal polyps
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

8. Select the common sign of aspiration pneumonitis?

A. bronchospasm
B. tachypnoea
C. crepitations
D. cyanosis
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

9. Which one of the followings is the ommon cause of superior venacaval obstruction?

A. extrinsic compression
B. thrombosis
C. teratoma
D. mediastinal lymphoma
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
A

10. Indicate one of the best options. All of the following is located in the anterior mediastinum except?

A. neurofibroma
B. thymoma
C. teratoma
D. neurogenic parasitic cyst
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
A

11. In kartagener’s syndrome all are visible except______ ?

A. dextrocardia
B. cystic fibrosis
C. absence of cilia
D. sinusitis
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

12. Choose one of the best option. electrical alternas is seen in_____ ?

A. COPD
B. left atrial myxoma
C. restrictive cardiomyopathy
D. cardiac tamponade
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

13. which one of the followings is not a combined injectable contraceptive?

A. cycloprovera
B. cyclofem
C. both a and b
D. depot provera
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

14. Choose one of the best options. mini pill or micro pill contains?
A. oestrogen
B. non-steroidal and non-estrogenic components
C. gossypol
D. both progesterone and oestrogen
E. progesterone
F. None of these

Answer - Click Here:
E

15. Which one of the followings is an example of a second-generation IUCD ?

A. condom
B. NOVA T
C. LNG 20
D. lippes loop
E. progestagen
F. None of these

Answer - Click Here:
B

16. Choose one of the best options. The communication method is not a method of mass approach?

A. poster
B. internet
C. exhibition
D. role play
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

17. Choose one of the best options. nosocomial pneumonia is most commonly caused by______ ?

A. gram-positive bacilli
B. gram-negative bacilli
C. mycoplasma
D. gram-negative cocci
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

18. The radiofrequency ablation is for which of the followings?

A. PSVT
B. ventricular tachycardia
C. atrial tachycardia
D. WPW
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

19. Choose one of the best options. low doses of aspirin therapy is essentially advised for all of the following conditions except?

A. post myocardial infarction
B. SLE
C. IUGR
D. pre eclampsia
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

20. which is not used as a tumor marker in testicular tumors ____ ?

A. AFP
B. HCG
C. CEA
D. LDH
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

21. Choose one of the best options. match virus with the disease?

A. HTLV 1 – leukemia
B. EBV – nasopharyngeal carcinoma
C. HPV – cervical carcinoma
D. HCV – Hepatocellular carcinoma
E. all are correctly matched .
F. None of these

Answer - Click Here:
A

22. which is not associated with malignancy_____ ?

A. fanconi’s syndrome
B. fragile x syndrome
C. bloom syndrome
D. down’s syndrome
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

23. Choose one of the best options. , the one that functions intracellularly in cells involved in wound healing is ______ _?

A. laminin
B. fibronectin
C. hyaluronic acid
D. tyrosine kinase
E. collagen
F. None of these

Answer - Click Here:
D

24. the presence of red, swollen nasal mucosa from an allergy to ragweed pollen has been mediated by______ ?

A. PAF
B. complement c3b
C. Histamine
D. Immunoglobulin G
E. TNF
F. None of these

Answer - Click Here:
C

oiler]

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]