Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Power System Analysis MCQs Quizlet (Bank of Solved Questions Answers)

Power System Analysis MCQs Quizlet (Bank of Solved Questions Answers)

1.  For absolute stability of the system we use which criteria?

a) equal area

b) half set

c) transient area

d) none of these

Answer - Click Here:
A

2.  The value of the zero sequence impedance is…

a) Z 0 = 0

b) Z 0 = Z + 3 Zn

c) Z 0 = Z + 2 Zn

d) Z 0 = Z

Answer - Click Here:
B

3. In transmission line, crona loss is dependent on …

a) length of conductor

b) diameter of the conductor

c) material of the conductor

d) height of hte conductor

Answer - Click Here:
B

4. Bumdled conductors are used to reduce …

a) decrease the capacitance

b) surface electric stress

c) increase electric stress

d) none of these

Answer - Click Here:
B

5. Z bus matrix is normally  named as …

a) full matrix

b) half matrix

c) unit matrix

d) none of these

Answer - Click Here:
A

6. When will corona occurs between two transmission corona?

a) carry dc power

b) high potential difference

c) small current

d) none of these

Answer - Click Here:
B

7. In which of the following connections, zero sequence currents does not flow?

a) star

b) delta

c) sigma

d) mesh

Answer - Click Here:
B

8. We use earthing switch for …

a) discharging residual energies

b) charging residual energies

c) measuring energies

d) none of these

Answer - Click Here:
A

9. For medium transmission lines we use which relays?

a) admittance relays

b) mho relays

c) impedance relays

d) none of these

Answer - Click Here:
C

10. What is corona?

a) complete breakdown of air

b) partial braekdown of air

c) sparking between lines

d) none of these

Answer - Click Here:
A

11. Capacitor start motor will gives relatively high ….

a) starting couple

b) starting torque

c) starting impedance

d) none of these

Answer - Click Here:
B

12. Why we use hollow conductors in transmission lines?

a) reduce corona

b) improve stability

c) increase corona

d) all of these

Answer - Click Here:
A

 

 

 

 

 

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *