Basic Use Of  Computer MCQs Quizlet bank

Basic Use Of  Computer MCQs Quizlet bank

1. The term of computer is derived from…?

a) arabic

b) latin

c) german

d) french

e)none of these

Answer - Click Here:
B

2. What is callled a computer moniter?

a) vdu

b) cctv

c) uvd

d) dvu

e) none of these

Answer - Click Here:
A

3. Who was the father of a babbage computer?

a) augusta adaming

b) allen turing

c) charles babbage

d) simur cray

e) none of these

Answer - Click Here:
C

4. Which of the following stores more data than a DVD?

a) red ray disk

b) CD rom

c) floppy

d) blue ray disk

e) none of these

Answer - Click Here:
D

5. What are the basic operations that are performed by a computer?

a) arithmetic operation

b) logical operation

c) storage and relative

d) none the these

e) all the these

Answer - Click Here:
E

6. Eight bits are equals to?

a) kilobyte

b) byte

c) megabyte

d) none of these

e) all of these

Answer - Click Here:
B

7. Who was the father of internet?

a) vint cerf

b) denis riche

c) martin cooper

d) chares babbage

e) none of these

Answer - Click Here:
A

8. Which of the following type of operating system MS-DOS is?

a) graphical user interface

b) menu driven interface

c) command line interface

d) multitasking

e) none of these

Answer - Click Here:
C

9. What is the result of the output that is given by a computer?

a) excursion

b) data

c) instruction

d) information

e) none of these

Answer - Click Here:
D

10. What is more manageable type of analog computer?

a) old-fashioned slide rule

b) analytical engine

c) calculator

d) tabulator

e) none of these

Answer - Click Here:
A

11. What type of technology is used in compact disks?

a) electro magnetic

b) laser

c) electrical

d) mechanical

e) none of these

Answer - Click Here:
B

12. What is called a lesser computer?

a) analog computer

b) micro computer

c) digital computer

d) super computer

e) none of these

Answer - Click Here:
A