Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ASIC Design and FPGAs MCQs Quizlet (Bank of Solved Questions Answers)

ASIC Design and FPGAs MCQs Quizlet (Bank of Solved Questions Answers)

1. What is the inputs in the PLD is given through_______

A. OR gates
B. NAND gates
C. AND gates
D. NOR gates

Answer - Click Here:
B

2. PAL stands for…

A. Programmable Array Logic
B. Programmable Logic Array
C. Programmable Array Loaded
D. None of the these

Answer - Click Here:
A

3. What are the Outputs of AND gate in PLD is said to be _____

A. Both input and output same
B. Strobe lines
C. Output lines
D. Input lines
E. None of the these

Answer - Click Here:
C

4. Which type of PLD should be used, for programmable logic functions?

A. PAL
B. SLD
C. PLA
D. CPLD

Answer - Click Here:
D

5. FPGA device are __________ type.

A. PLD
B. EPROM
C. SROM
D. SLD

Answer - Click Here:
A

6. FPGA stands for…

A. Field Program Gate Array
B. First Program Gate Array
C. Field Programmable Gate Array
D First programmable Gate Array

Answer - Click Here:
C

7. Which of the following full form of VLSI?

A. Very Long Single Integration
B. Very Large Scale Integration
C. Very Least Scale Integration
D. None of the these

Answer - Click Here:
B

8. Vertical and horizontal directions in FPGA are separated by_______

A. A channel
B. A line
C. A flip-flop
D. A strobe

Answer - Click Here:
A

9. Which of the following are applications of PLAs?

A. Configurable PALs
B. Registered PALs
C. FPGA programs
D. All of the these
E. Both A & B

Answer - Click Here:
E

10. The following logic families have the shortest propagation delay…

A. AS-TTL
B. S-TTL
C. HCMOS
D. HS-TTL

Answer - Click Here:
A

11. What is the maximum noise voltage that may appear at the input of a logic gate without changing the logical state of its output is termed as _______

A. Noise Immunity
B. Noise Margin
C. White Noise
D. None of the these

Answer - Click Here:
B

12. What is the Propagation delay?

A. the time taken for the output of a gate to change after the intermediates have changed
B. the time taken for the input of a gate to change after the intermediates have changed
C. the time taken for the input of a gate to change after the outputs have changed
D. the time taken for the output of a gate to change after the inputs have changed

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *