Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Engineering Drawing (CAD) MCQs Quizlet Bank

Engineering Drawing (CAD) MCQs Quizlet Bank

1. Which one represents a reducing scale?
A. 10:1
B. 2:1
C. 1:2
D. 1:1

Answer - Click Here:
C

2. Which one is used for visible outlines?
A. Continuous thin
B. Continuous thick
C. Short zigzag thin
D. Chain thin line

Answer - Click Here:
B

3. Which one is used for dimension line?
A. Chain thin line
B. Short zigzag thin
C. Continuous thick
D. Continuous thin

Answer - Click Here:
D

4. There is a dotted line which represents?
A. Centre line
B. Hatching line
C. Hidden edges
D. Projection line

Answer - Click Here:
C

5. There is a metric thread of 10mm diameter and it is represented by?
A. M10
B. 10M
C. M^10
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

6. There is a ‘Representative fraction’ (RF) and it is defined as?
A. The actual length of the object / Length of an object in the drawing
B. Isometric length of the object / Length of an object in the drawing
C. Length of an object in the drawing / Actual length of the object
D. Length of an object in the drawing / Isometric length of the object

Answer - Click Here:
C

7. There are two arms of the drafter and it remains at?
A. 180°
B. 270°
C. 45°
D. 90°

Answer - Click Here:
D

8. Which one compass is used to draw very large circles?
A. Bow
B. Drop
C. Beam
D. Large

Answer - Click Here:
C

9. What is the designation of a sheet of size 594 x 841?
A. A1
B. A0
C. A3
D. A2

Answer - Click Here:
A

10. Which one is the softest pencil?
A. HB
B. 1B
C. 2B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.