Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Islamic Studies MCQs from Books Latest Editions

Islamic Studies MCQs from Books Latest Editions

(1) Hazrat Nuh (A.S) boat name is . . . . 

a) Ark

b) Saan 

c) Bohr

d) Saan

e) A and B

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(2) In which Hijri Holy Prophet (SAW) go to perform Hajj . . . .

a) 8th Hijri

b) 10th Hijri

c) 11th Hijri

d) 9th Hijri

e) 7th Hijri

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(3) In which Hijri Zakat became Farz . . . .

a) 4th Hijri

b) 1st Hijri

c) 2nd Hijri

d) 5th Hijri

e) 7th Hijri

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(4) In which Hijri the truce of Hudaibiya took place . . . .

a) 4th Hijri

b) 7th Hijri

c) 6th Hijri

d) 5th Hijri

e) 1st Hijri

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(5) The first capital of islamic Commonwealth is . . . .

a) Taaif

b) Makkah

c) Khyber

d) Madina

e) none of these

Answer - Click Here:
D

(6) How many Holy books are there . . . .

a) Two

b) Six

c ) Eight

d) Four

e) Three

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(7) The Oldest Holy Book is . . . .

a) The Injeel

b) The Qur’an

c) The Zaboor

d)The Torait

e) none of these

Answer - Click Here:
D

(8) The last Holy Book is . . . .

a) The Torait

b) The Injeel

c) The Qur’an

d) The zuboor

e) none of these

Answer - Click Here:
C

(9) The total number of Prophet (AS) IS . . . .

a) 124000

b) 128000

c)125000

d) 120000

e) 123000

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(10) During the Mawakhat how many Muhajreen are there . . . .

a) 35

b) 50

c) 45

d) 40

e) 35

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(11) Iblees lies in which category . . . .

a) Human Being

b) Angel

c) Jinn

d) Animal

e) none of these

Answer - Click Here:
C

(12) The greatest of all sins according to the Holy Prophet (SAW)?

a) Shirk

b) Lie

c) Hypocrisy

d) Flattering

e) Backbiting

f) none of these

Answer - Click Here:
A

 

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *