Biological MCQS From Books Latest Editions

Biological MCQS From Books Latest Editions

1. Which of the following Metabolism is produced from Urea?

(a) Nitric acids

(b) Fatty acids

(c) Amino acids

(d) Nucleic acids

(e) B and C

(f) All of these

Answer - Click Here:
c

2. Which of the following is not occurs in Aerobic respiration?

(a) Release of Carbon-dioxide

(b) Formation of ATP

(c) Production of ethanol from acetaldehyde

(d) Reduction of NAD

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

3. Form which duct Kidney leaves urine ?

(a) Urinal

(b) Collecting duct

(c) Ureter

(d) Genitor

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

4. In the following above which one is present in all living things?

(a) DNA or RNA

(b) Cell Membrane

(c) Vacuole

(d) Cell nucleus

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

5. Which of the following chemicals produce from the Pathogens and the Blood cells?

(a) Chemogens

(b) Haemogens

(c) Pryogens

(d) Neogens

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

6. What amount of moles of carbon-dioxide are produced from the oxidation of one mole of puruvic acid?

(a) 6

(b) 1

(c) 2

(d) 3

(e) B and C

(f) All of the these

Answer - Click Here:
d
 

7. In which of the following Bladder the ureters of Kidney drain into?

(a) Renal bladder

(b) Hepatic Bladder

(c) Urinary Bladder

(d) Swim Bladder

(e) C and D

(f) All of these

Answer - Click Here:
c

8. In which of the following zones the greatest diversity of animals in the lake is found?

(a) Profundal zones

(b) Limnetic zone

(c) Littoral zone

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

9. Which of the following is the types of Dialysis?

(a) Haemodialysis and Peritoneal dialysis

(b) Haemodialysis and Abdominal dialysis

(c) Homodialysis and Peritoneal dialysis

(d) Haemodialysis and Thoracic dialysis

(e) A and C

(f) None of these

Answer - Click Here:
a

10. In which of the following is present in all Aerobic species?

(a) Cytochrome b

(b) Cytochrome a

(c) Cytochrome c

(d) Cytochrome a3

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

11. Which of the following acid is produced from Uric acid?

(a) Nitric acids

(b) Fatty acids 

(c) Amino acids

(d) Nucleic acid

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
d

12. Which of the following percentage of light reaching in earth that is used in photosynthesis?

(a) 1%

(b) 5%

(c) 10%

(d) 25%

(e) B and C

(f) None of these

Answer - Click Here:
a