Islamiat MCQs From Book of Latest Editions

Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on August 6th, 2019

Islamiat MCQs From Book of Latest Editions

(1)The first practical manifestation of faith is . . . . 

a) Soam

b) Zakat

c) Hajj

d) Prayer

e) A and C

f) none of these

Answer - Click Here:
D
 

(2) Total number of Makruhat in Wuzu?

a) Seven

b) Five 

c) Two

d) Four

e) Six

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(3) Total number of Mustahab in Wuzu?

a) Four

b) Seven

c) Six

d) Five

e) Three

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(4) Total number of Sunan-e-Wuzu are?

a) 12

b) 15

c) 12

d) 14

e) 10

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(5) The meaning of Wuzu is . . . .

a) Cleanliness

b) Ablution

c) Perfection

d) Purification

e) B and C

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(6) How many Gazwas are . . . .

a)31

b) 25

c) 27

d) 29

e) 23

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(7) Number the persons should be in Ba-Jamat-Salat . . . .

a)Three

b) One

c)Four

d)Two

e) Ten

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(8)  Total number of Surahs in Quran . . . .

a) 114

b) 115

c) 116

d) 110

e) 109

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(9) Total number of Makki Surahs in thye Quran . . . .

a) 72

b) 86

c) 92

d) 82

e) 103

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(10) Total number of Madani Surahs in the quran . . . .

a) 32

b) 28

c) 34

d) 22

e) 26

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(11) Total number of Ayat-e-Sajdah in the Holy Quran . . . .

a) 12

b) 16

c) 7

d) 10

e) 14

f) none of these

Answer - Click Here:
E

(12) Total number of Rukus  are there in Holy Quran . . . .

a) 558

b) 358

c) 458

d) 658

e) 638

f) none of these

Answer - Click Here:
A

 

 

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.