DATABASE MCQ’s from books latest editions

DATABASE MCQ’s from books latest editions

1. Subform is created by …

A. Drag and drop method

B. Subform wizard

C.Form wizard

D. All of these

E. None of these

Answer - Click Here:
D

2. The main function of a report is …

A. Display data

B. Accept data

C. Delete data

D. Edit data

E. None of these

Answer - Click Here:
A

3. Why we design a form?

A. Accepting data

B. Display data

C. Input data

D. Editing data

E. All  of these

Answer - Click Here:
E

4. A form containing another form within it is …

A. Subform

B. Special form

C. Dialog form

D. Main form

E. All of the above

Answer - Click Here:
B

5. Which form layout displays multiple records at once?

A. Spreadsheet

B. Columnar

C. Justified

D. Datasheet

E. None of these

Answer - Click Here:
D

6. Which one is not a form layout?

A. Spreadsheet

B. Columnar

C. Datasheet

D. Justified

E. None of these

Answer - Click Here:
A

7. List of items in a form is displayed by …

A. List box

B. Combo box

C. Checkbox

D. Both a & b

E. None of these

Answer - Click Here:
D

8. A form is actually a part of …

A. Query

B. Table

C. Record

D. Database

E. the All of above

Answer - Click Here:
D

9. Layouts of form in MS-Access are …

A. 2

B. 3

C. 4

D. 6

E. 5

Answer - Click Here:
C

10. There are ____ layouts of report.

A. 3

B. 2

C. 4

D. 8

E. 7

Answer - Click Here:
A

11. Which one is push button?

A. Dialog box

B. Checkbox

C. Command button

D. Radio button

E. None of these

Answer - Click Here:
C

12. Which is used to retrieve data from tables?

A. Query

B. Form

C. Table

D. Report

E. All of these

Answer - Click Here:
D