Software testing MCQ’S for book chapters

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 21st, 2021

Software testing MCQ’S for book chapters

1. Choose which effort is required for locating and fixing an error in an operational program
A. Efficiency
B. Usability
C. Maintainability
D. Testability

Answer - Click Here:
C

2. What is the basic reason for the poor quality in an organization can be…
A. Lack of knowledge about quality
B. Lack of involvement by management
C. Time constraints
D. Both an and b
E.None of the above
Answer - Click Here:
D

3.The effort required for modifying an operational program.
A. Availability
B. Maintainability
C. Portability
D.Flexibility
Answer - Click Here:
D

4.What is Integrity.
A. a program satisfies its specs and fulfills the user’s mission and goals
B. learning, operating, preparing input, interpreting the output of a program
C. couple one system with another
D. access to data or software by unauthorized persons can be controlled or accessed
E. None of the above
Answer - Click Here:
D

5. To achieve the software Quality is easily adaptable only with programming skills?
A. True
B. False
Answer - Click Here:
False

6.What is the Failure to enforce standards as a contributor to poor quality is because of…
A. Lack of knowledge
B. Lack of involvement by management
C. None of the above
D. Both A and B.
Answer - Click Here:
B

7. For the achievement of quality like make the products which have no defect such products and services we require called.
A. Close cooperation between management and staff
B. Commitment
C. An environment in which quality can flourish
D. All of these
Answer - Click Here:
D

8. Is the quality of the software is a long-term strategy.
A. True
B. False
Answer - Click Here:
A

9.Is the 100% Quality of a software is achieveable.
A.YES
B.NO
C.depent on tester
D.envirenment factor involve
Answer - Click Here:
B

10.What is not to be possibly done by black box tester
A.Find system weakness
B.Understand the source code
C.Understand functional specification or requirments document
D.Motivated to find faults.
Answer - Click Here:
B

11. What type of change do you need before when you are able to obtain a behavior change?
A. Lifestyle change
B. Internal change
C. Vocabulary change
D. Management change
Answer - Click Here:
C

12. What is the term RE represent in the quantifying risk…
A. Risk End
B. Risk behavious
C. Risk ratio
D. None of these
Answer - Click Here:
D

Software Testing MCQs

  1. Software Acceptance testing MCQs
  2. Agile testing MCQs
  3. Boundary value analysis MCQs
  4. Capability Maturity Model Integration MCQs 
  5. Configuration Management MCQs
  6. Incident Management MCQs
  7. Independent testing team MCQs
  8. LoadRunner MCQs
  9. Black Box Testing MCQs
  10. Software quality Assurance MCQ’s
  11. Alpha and Beta Testing MCQs
  12. Manual testing MCQs
  13. Software Testing processes MCQs
  14. Software Testing Techniques
  15. Structure-based testing techniques MCQs
  16. Software Project Planning MCQs
  17. Software Design Concept Testing MCQs
  18. Software Configuration Management MCQs
  19. Smoke and Sanity testing MCQs 
  20. Selenium Software Testing MCQs
  21. SQA Analyst MCQs
  22. QA Specialist MCQs
  23. Test Manager MCQs
  24. Software Quality Assurance Engineer MCQs
  25. Software Test Automation Engineer and Static Analysis MCQs
  26. QA Engineer MCQs
  27. Director of Software Quality Assurance MCQs
  28. Software Testing Tutorials

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)