Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Objectives Of Islamiat From Book Chapters

Objectives Of Islamiat From Book Chapters

(1) The third source of Islamic Fiqh is . . . .

a) Hadith

b) Ijma

c) Quran

d) Ijtihad

e) Qayas

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(2) Total number of Sahahif were revealed to Hazrat Adam A.S?

a) 3

b) 6

c) 7

d) 10

e) 12

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(3) Total number of worshipped Nuh (AS) idols . . . .

a) Five

b) Six

c) Nine

d) Seven

e) Three

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(4) In which AD Halaku Khan captured Baghdad in . . . .

a) 1335 AD

b) 1328 AD

c) 1338 AD

d) 1320 AD

e) 1340 AD

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(5) The first of all the soap was made by . . . .

a) Hazrat Salih (AS)

b) Hazrat Yaqoob (AS)

c) Hazrat Loot (AS)

d) Hazrat Ishaq (AS)

e) Hazrat Nuh ( AS)

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(6) In Ghazwa Badr how many infidels were killed . . . .

a) 80

b) 60

c) 70

d) 50

e) 65

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(7) In Ghazwa Badr how many muslim martyred?

a) 18

b) 14

c) 10

d) 20

e) 15

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(8) In which day Holy Prophet (PBUH) died . . . .

a) Saturday

b) Friday

c) Monday

d) Tuesday

e) Wednesday

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(9) In the Holy Quran how many Ghazwat are mentioned?

a) 15

b) 14

c) 22

d) 12

e) 25

f) None of the above

Answer - Click Here:
D

(10) How many total number of Ghazwat are there?

a) 17

b) 27

c) 14

d) 22

e) 18

f) All of the above

Answer - Click Here:
B

(11) Name the first Ghazwa of Islam?

a) Ohad

b) Abwa

c) Mota

d) Badr

e) A and B

f) None of these

Answer - Click Here:
D

(12) The synonym of Analogy is……

a) Ijma

b) Sunnah

c) Qiyas

d) Ijtehad

e) None of the above

Answer - Click Here:
C