Objectives of Accounting From book chapters

Objectives of Accounting From book chapters

(1) A company is established by:

a) Directors

b) Government

c) Promoters

d) Owners

e) A and B

Answer - Click Here:
C

(2) The Ordinary shares are also named as:

a) Founder Shares

b) Equity Shares

c) Preference Shares

d) Deferred Shares

e) None of the above

Answer - Click Here:
A

(3) The Company which is maintained by the group of persons is called:

a) Group of members

b) Team of shareholders

c) Board of directors

d) A and B

e) All of the above

Answer - Click Here:
C

(4) The power of the company managed by:

a) Memorandum of association

b) Prospectus

c) Shareholders

d) Articles of association

e) None of the above

Answer - Click Here:
A

(5) Debenture holders are also called:

a) Owner

b) Customer

c) Company

d) Debentures

e) Creditors

Answer - Click Here:
E

(6) In issue of shares normally discount should not exceed then?

a) 8% 

b) 2%

c) 10%

d) 50%

e) All of the above

Answer - Click Here:
C

(7) On the account of company audit is?

a) Restricted

b) As per requirement

c) Optional

d) Compulsory

e) A and B

Answer - Click Here:
D

(8) The holder of debenture is called…..

a) Suppliers

b) Directors

C) Owners

d) General secretary

e) Creditor

Answer - Click Here:
E

(9) The invitation to the public for the purchase of shares privately is called?

a) Audit report

b) Articles of association

c) Prospectus

d) Articles of association

e) Memorandum

Answer - Click Here:
C

(10) In Public limited company how many minium number of members are there?

a) 50

b) 20

c) 17

d) 7

e) All of the above

Answer - Click Here:
D

(11) In Private limited company how many maxium number of members are there?

a) 50

b) 30

c) 11

d) Unlimited

e) Limited

Answer - Click Here:
A

(12) In the balance sheet discount on shares are write in…..

a) Liability

b) Paid up capital

c) Asset

d) Income 

e) None of the above

Answer - Click Here:
C

Commerce Repeated MCQs book download pdf

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]