Biological MCQS For Entry Test

Biological MCQS For Entry Test

1. What is the functional unit of kidney?

(a) Neurons

b) Dendrons

(c) Nephrons

(d)  Flatrons

(e) A and B

(f) All of these

Answer - Click Here:
a

2. In which of the above Globular Protein is not present?

(a) Haemoglobin

(b) Myosin

(c) Anti RH-antibody

(d) B and C

(e) All of These

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

3. What the urea of animal is excreting?

(a) Uricotelic

(b) Excreotelic

(c) Ammonotelic

(d) Ureotelic

(e)  B and C

(f) All of these

Answer - Click Here:
d

4. Where Membranes of Grana are stored?

(a) Sunlight is trapped

(b) Carbon-dixoide is stored

(c) Oxygen is stored

(d) Food is stored

(e) All of these

(f) none of these

Answer - Click Here:
a

5. What Bats are use to evoporate cooling?

(a) Urine

(b) Sweat

(c) Saliva 

(d) B and C 

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

6. Which of the following contains the triploblastic and acoelomate?

(a) Aves

(b) Platyhelminthes

(c) Annelida

(d) B and C

(e)  All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

7. From where the creatinine muscle is produced from?

(a) Glycogen

(b) Glucose

(c) Creatine

(d) C and D

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

8. The Amphioxus is a ……

(a) Lower Chordate

(b) Chordate

(c) Protochordate

(d) D and A

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
e

9. The Homeotherms are the ……

(a) Reptiles

(b) Birds

(c) Fishes

(d) A and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
b

10. The oomycetes of cell wall is composed of …..

(a) Lignin

(b) Cellulose

(c) Proteins

(d) B and C

(e) All of these

(f) None of these

Answer - Click Here:
c

11. What is the Haemodialysis?

(a) Storing the blood

(b) Removing the blood

(c) Duliting the blood

(d) Cleaning the blood

(e) Both A and C

(f) All of these

Answer - Click Here:
e

12. In above of the following what Hydra contains for food?

(a) Small crustaceans

(b) Humus

(c) Detritius

(d) Dead microscopic animals

(e) Both B and C

(f) All of these

Answer - Click Here:
a

biology repeated mcqs pdf book download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]