Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Economics multiple choice questions from books latest edition

Economics multiple choice questions from books latest edition

1: Which of the following is not the characteristic of ecnomic …

a: unlimited

b: limited

c: alternative

d: appear again and again

e :few

Answer - Click Here:
E

2: The inflation of prices is…

a: deflation

b: quantity of money

c: velocity of money

d: rising trend

e: none of these

Answer - Click Here:
D

3: Meaning of demand is…

a: want to decrease

b: want to purchase

c: need

d:power to purchase

e: want and power

Answer - Click Here:
E

4: …….. bears the burden of an indirect tax…

a: retailer

b: deller

c: whole-seller

d: mill owner

e: consumer

Answer - Click Here:
E

5: Canons of textation for the first time who present…

a: lionel robbins

b: alfred marshall

c: deficit budget

d: surplus budget

e: none of these

Answer - Click Here:
D

6: Income tax is…

a: sales tax

b: direct tax

c: custom duty

d: excise tax

e: tarrif

Answer - Click Here:
B

7: How maximum number of partners in a partnership…

a:11

b:15

c:10

d:18

e: 20

Answer - Click Here:
E

8: Select one of these is not land

a: sui gas

b: a river

c: altanic ocean

d:electric power

e: none of these

Answer - Click Here:
D

9: Mobility of labour necessary for…

a: spoils labour

b: promotes labour

c: promotes unemployment

d: increases efficiency of labour

e: none of these

Answer - Click Here:
D

10: Equilibrium price will be ……. when supply and demand increase equally…

a: increases

b: decreases

c: remains the same

d: zero

e: none of these

Answer - Click Here:
C

11: factor of production is…

a: wealth

b:money

c: savings

d: capital

e:need

Answer - Click Here:
D

12: Transport and communication depends on…

a: extent of market

b: trade restrictions

c: ecnomic instability

d: political instability

e: both c and d

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *