MCQs Of Geography Latest Book Edition

MCQs Of Geography Latest Book Edition

1. Which order of landforms include the major details of the earth crust_____?
A. Third
B. First
C. Second
D. None of these

 

Answer - Click Here:
A

2. Gravity causes the air to press down against the surface of the_____, this is called pressure?
A. Weight
B. Land
C. Earth
D. Force

 

Answer - Click Here:
C

3. Absolute humidity defined as the amount of Water vapor present in the_____?
A. Steam
B. Nitrogen
C. Oxygen
D. Air

 

Answer - Click Here:
D

4. _____air tends to sink, reinforces and Raising surface pressure?
A. Hot
B. Cold
C. Medium
D. Cool

 

Answer - Click Here:
B

5. The water vapor is obtained in the air through_____?
A. Hydration
B. Respiration
C. Evaporation
D. Condensation

 

Answer - Click Here:
C

6. What is the radius of The solid inner core of the earth _____kilometers?
A. 3,300
B. 2,300
C. 2,220
D. 1,220

 

Answer - Click Here:
D

7. Primarily, what is the magnitude of the frictional force_____of the surface?
A. Roughness
B. Plain
C. Smoothness
D. All of these

 

Answer - Click Here:
A

8. How absolute humidity is generally measured in_____?
A. Milligrams per cubic cm
B. Kilogram per cubic meter
C. Grams per cubic meter
D. Kilogram per cubic meter desi meter

 

Answer - Click Here:
C

9. Is the sun directly overhead in_____and also overhead midday at altitude on March 21?
A. December 31
B. September 21
C. March 21
D. July 31

 

Answer - Click Here:
B

10. World distribution of_____is studied for two selected months of January and July?
A. Weight
B. Energy
C. heat
D. pressure

 

Answer - Click Here:
D

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.