Economics Mcq’s From Books Latest edition

Economics Mcq’s From Books Latest edition

1: ………can’t be taken as money…

a: credit 

b: currency notes 

c: coins

d: paper money

e: gold and silver

f: none of these

Answer - Click Here:
E

2: Choose one of these amount cannot be transfer…

a: pension

b: scholarship

c: zakat

d: taxes

e: none of these

f: all of these

Answer - Click Here:
D

3: Credit card used as instrument of…

a: money of account

b: gold

c: coins

d: paper money

e: credit money

f: metallic money

Answer - Click Here:
E
 

4: Measuring the national income with ……. steps…

a: five

b: three

c: two

d: four

e: six

f: eleven

Answer - Click Here:
B

5: Optional money is also called…

a: near money

b: money of account

c: paper money

d: legal tender money

e: credit money

f: currency notes

Answer - Click Here:
E

6: Which of the following is not the part of illegal money…

a: GNP

b: NNP

c: GDP

d: both a and b

e: all of these

f: none of these

Answer - Click Here:
E

7: Meaning the value of money…

a: deflation

b: tausing

c: investment

d: purchasing power of money

e: inflation

f: none of these

Answer - Click Here:
D

8: Convertible paper money can be exchange with…

a: silver

b: metalic

c: gold

d: token

e: coins

f: all of these

Answer - Click Here:
C

9: Investment theory of trade cycles represented by…

a: keynes

b: hicks

c: gordon

d: foster

e: estey

f: samuelson

Answer - Click Here:
A

10: Which type of money can easily be converted in cash…

a: legal tender money

b:  Metallic money

c: standard money

d: near money

e: token money

f: paper money

Answer - Click Here:
D

11: Select one of the most appropriate feature of trade cycle…

a: national in nature

b: commercial in nature

c: local in nature 

d: international in nature

e: neither a nor b

f: neither c or d

Answer - Click Here:
D

12: Which of the following is also called the national income…

a: national wealth

b: national consumption

c: national product

d:national expenditure

e: both c or d

f: none of these

Answer - Click Here:
E

 

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.