Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Administrative Law Interviews Questions Answers

Administrative Law Interviews Questions Answers

1. Performance budgeting is highly dependent on ____________:
A. Objectives of expenditure
B. Plan of implementation
C. Items of expenditure
D. Items of investment

Answer - Click Here:
A

2. Who gave the concept of Politics-Administration?
A. W Paul Appleby
B. Ordway Tead
C. Frank Henry Goodnow
D. James W. Fes1er

Answer - Click Here:
C

3. In the bureaucracy of Pakistan, the form of Leadership is:
A. Paternalistic
B. Dictatorial
C. Democratic
D. Aristocratic

Answer - Click Here:
D

4. The foundation of the study of public administration laid by the President of U. S. was:
A. President Kennedy
B. President Roosevelt
C. President Wilson
D. President Hoover

Answer - Click Here:
C

5. In an organization, the formal relationship is based upon:
A. Authority on subordinates
B. Rules and Regulations
C. Friendship
D. Peer groups

Answer - Click Here:
B

6. On authority of ___________, the Ideal Model of bureaucracy is based upon:
A. Legal-rational
B. Money
C. Tradition
D. Charisma

Answer - Click Here:
A

7. In public administration, pressure groups work for whom?
A. Foreign interest
B. Sectoral interest
C. Public interest
D. Self-interest

Answer - Click Here:
B

8. When do the administrative reforms under which various services were merged in occupational groups were introduced?
A. 1951
B. 1963
C. 1990
D. 1973

Answer - Click Here:
D

9. Public Administration means:
A. Administrative Capacity
B. Management of Property
C. Administration of Public
D. Management of industry

Answer - Click Here:
C

10. Who gave the concept of “bounded rationality”?
A. Herbert Simon
B. Abraham Maslow
C. Max Weber
D. F. W. Riggs

Answer - Click Here:
A

11. Bureaucracy is dependent on __________:
A. Personal Authority
B. Traditional Authority
C. Corporate Authority
D. Charismatic Authority

Answer - Click Here:
B

12. Behaviorism is linked with:
A. Communication
B. Rationalism
C. Humanism
D. Socialism

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.