Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bio MCQs from Past papers

Bio MCQs from Past papers

1. ___________ is an inflammatory disease that damage joints:
A. Hepatitis
B. Meningitis
C. Arthritis
D. Anthrax

Answer - Click Here:
C

2. Monosaccharide subunits contain a covalent bond called:
A. Glycosidic bond
B. Ionic bond
C. Phosphodiester bond
D. Peptide bond

Answer - Click Here:
A

3. Humerous forms hinge joint with _________ at distal end:
A. Tibia
B. Radius
C. Ulna
D. Both B & C

Answer - Click Here:
D

4. ________ gives blue colour with iodine:
A. Cellulose
B. Polysaccharide
C. Starch
D. Glycogen

Answer - Click Here:
C

5. The relationship in which joint muscles work against each other by contraction is:
A. Aggressive arrangement
B. Opposed arrangement
C. Hostile arrangement
D. Antagonistic arrangement

Answer - Click Here:
D

6. Which is known as an animal starch?
A. Cellulose
B. Starch
C. Glycogen
D. None of these

Answer - Click Here:
C

7. The femur forms knee joint with the proximal end of two parallel bones at the distal end called:
A. Carpals & metacarpals
B. Tarsal & metatarsal
C. Tibia & fibula
D. Radius & ulna

Answer - Click Here:
C

8. A perfect example of a pure form of cellulose is:
A. Cotton
B. Paper
C. Silk
D. Wool

Answer - Click Here:
A

9. Internal causes lead to spontaneous movements called:
A. Tactic
B. Taxis
C. Paratonic
D. Autonomic

Answer - Click Here:
D

10. What can easily solute lipids in itself?
A. All solvents
B. Water
C. Ether
D. None of these

Answer - Click Here:
C

11. __________ become adapted for bipedal locomotion freed the front appendages:
A. Flight
B. Prey capture
C. Both A & B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

12. High number of __________ lead lipid molecules store double amount of energy:
A. C-N bonds
B. C-O bonds
C. C-C bonds
D. C-H bonds

Answer - Click Here:
D